Na prometnicama u nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske, u vremenu od 20. do 27. studenoga, policijski službenici su prilikom nadzora prometa kontrolirali 574 vozila. Pritom su utvrdili 401 prometni prekršaj, od kojih je 194 prekršaja nepropisnih brzina, 23 prekršaja ne korištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 11 prekršaja korištenja mobitela na nepropisan način tijekom vožnje, te 10 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola. Osim prekršaja „4 glavne ubojice u prometu“, utvrđeni su i drugi prometni prekršaji (16 obveze vozača prema pješacima, 10 prekršaji pješaka, 3 bez položenog ispita, 3 pretjecanje i obilaženje, 2 pod zabranom i dr.).

Također je tijekom vikenda (dana 25./26. studenoga u vremenu od 23 do 5 sati) provedena preventivno represivna akcija u prometu (dana 25./26. studenoga u vremenu od 23 do 5 sati) s naglaskom na prekršaje upravljanja pod utjecajem alkohola i droga, kojom prilikom je sankcionirano 6 prekršitelja.

Policijski službenici nastavljaju sa pojačanim nadzorima u prometu s posebnim naglaskom na tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel), te će također pojačano postupati prema ponavljačima teških prometnih prekršaja – recidivistima.

Apeliramo na sudionike u prometu da budu oprezni i pridržavaju se prometnih propisa.

Komentari
Prethodni članakProsvjednici Novogradiškog kraja stoje uz sindikat Zaposlenih u poljoprivredi i ograđuju se od Tomislava Pokrovca i političkih igara
Sljedeći članakGavran leti po 9. put: Večeras predstavljanje knjige Mire Gavrana “Portret duše”