Jučerašnji Pokladni dan protekao je u znaku najmalđih naših sugrađana ,a danas povorku su popunile starije maškare.

Po službenom protokolu Pokladnih dana u Novoj Gradiški, u organizaciji karnevalske udruge MALČANSKE MAČKARE i suorganizatora  Društva za športsku rekreaciju „Tomislav“ Mala te Turističke zajednice Grada Nova Gradiška, a pod pokroviteljstvom grada Nova Gradiška, danas je gradom prošla  središnja pokladna povorka kojoj su se osim pokladnih udruga iz naše županije priključili svi građani koji uživaju u pokladnim danima.

Koliko su ovi pokladni dani popularni i voljeni, novogradiščani su u današnjoj povorci mogli  uživati u prekrasnim maskama, a neke od njih izmamile su  divljenje koliko daleko ide ljudska mašta, koliko je samo vremena, vještine i ljubavi trebalo da se pojedine maske izrade.

Početak povorke krenuo je iz Male te „sporohodnom“ brzinom stigla i ušetala na gradski korzo uz predhodni mimohod prekrasnih rasnih konja i zaprežnih kola konjogojskih udruga.

„Tempo“ povorke diktirala je Gradska limena glazba ,a „korak“ mažoretkinje Grada Nova Gradiška.

Uslijedile su karnevalske skupine Malčanske maškare iz Male, „Didovi“ iz Drežnika, skupina iz Starog Petrovog Sela, Rešetara,Donjeg Topolja, udruga volontera Nova Gradiška i mnogi naši sugrađani ljubitelji poklada koji su se maskirali što u skupinama ili pojedinačno.

Vesela povorka, stigavši na središnji gradski trg, zatražila je punu vlast koju im je zamjenica gradonačelnika dr. Ljepša Rakas Vujčić i prepustila.

Izmjenjivale su se pokladne skupine, vidjeli su se tu  Marijači (Mala), Štrumfovi (Mala), Zulu pleme (Didovi Drežnik),Dimnjačari (Mala),Spok i društvo iz Zvjezdanih staza (Mala), Zečice (Nova Gradiška), Reštarački gemišt (Rešetari), Reštaračko groblje (Rešetari), Pinokići (Udruga volontera Nova Gradiška), Svatovi (Donje Topolje), Smajlići, Kuhari (Staro Petrovo Selo), Popaj i Oliva.

Cijelo veselo društvo predstavilo se mnoštvu građana svojom izvedbom na gradskoj pozornici, a najbolje maskiranim skupinama dodjeljene su i nagrade .

1.mjesto osvojila je skupina iz Rešetara – Reštaračko groblje, 2. mjesto Svatovi iz Donjeg Topolja, 3. Mjesto skupina „Didovi“ iz Drežnika i njihovo Zulu pleme .Nagrade je uručila zamjenica gradonačelnika dr. Ljepša Rakas Vujčić. Nakon dodjele nagrada organizatori su sve nazočne pozvali na pokladnu zabavu u Društvenom domu u Maloj te poželjela dobru i „ludu“ zabavu do ranih jutarnjih sati.

U vrlo lijepom, veselom, raspjevanom i razigranom ozračju za danas smo se oprostili od sudionika pokladne povorke.

 
Nakon najmlađih i najsimpatičnijih mačkara, praćenih ponosnim pogledima roditelja, karnevalski dani čekaju i one starije. Službeni protokol POKLADNIH DANA U NOVOJ GRADIŠKI, u organizaciji karnevalske udruge Malčanske mačkare i članova Društva za športsku rekreaciju Tomislav, Mala, pod pokroviteljstvom grada Nova Gradiška,ponudit će i sutrašnju, središnju pokladnu povorku, namijenjenu svima željnima dobre zabave. Organizatori vas očekuju već od 13 sati, bilo da ste se službeno prijavili ili ne. Stoga, želite li na trenutak postati netko drugi i javno progovoriti o onome o čemu inače šutite, idealna prilika je tu, karneval je samo jednom  u godini. Velike mačkare čekaju vas sutra  u središtu grada od 16 sati! O onome što će uslijediti na završnoj fešti u Maloj, iz pristojnosti, nećemo govoriti… Ionako ćete sve pikanterije moći pročitati u NOVOGRADIŠKOM BLEBETALU!!! I, upamtite, ako vas tamo ne prozovu, kao da ništa niste napravili!!!

 

Komentari
Prethodni članak4. susret tamburaških orekestara u Cerniku
Sljedeći članakNajdramatičnija odbojkaška utakmica ove sezone u Novoj Gradiški