Jučer je u prostorijama Pučkog otvorenog učilišta Matija Antun Relković održan multimedijalni događaj.
Svečano je otvorena izložba Passing trough / U prolazu Helene Schultheis Edgeler i umjetnice Ljiljane Mikulčić (Liliane Resnick).Otvorenje je uveličala naša mlada plesna umjetnica Valentina Ivanišević, koja je sve posjetitelje oduševila svojim skladnim plesnim pokretima.

U ime grada Nova Gradiška , izložbu je otvorila predsjednica Gradskog vijeća dr. Ljepša Rakas Vujčić. Najavila je mnogobrojna kulturna događanja s kojim će se obogatiti ovogodišnje ljeto u gradu. Naša akademska slikarica Jelena Kovre, naglasila je važnost ove izložbe jer u našem gradu nemamo često vidjeti ovakav multimedijalni događaj.
Izložba se sastoji od filmskih i slikarskih djela dvije umjetnice koje na srodna pitanja odgovaraju kroz dva medija, no i dalje baveći se „slikom“. Sastoji se od prezentacije 3 umjetnička kratka filmska ostvarenja kao video projekcije i četiri slikarska djela.
Helena Schultheis Edgeler, umjetnica koja je zaposlena kao docentica na Tekstilno tehnološkom fakultetu u Zagrebu, prikazala nam je svoje viđenje intimne unutrašnjosti, te kodirane znakove skrivene u njezinim djelima. Ova uspješna i pozitivna umjetnica, inspiraciju prolazi u svijetu oko sebe, a najveća joj je podrška njezin suprug, koji se zbog ljubavi doselio iz Londona u Zagreb.
Središnje djelo izložbe je velebni uljani poliptih koji je prikaz razvoja povijesti umjetnosti od svojih začetaka do danas. Slika je to iz novog ciklusa koji je u procesu stvaranja, dok su preostale tri iz ciklusa pod nazivom Teserakt. Svoje priče prenosi pokretnom slikom, a kada opisuje svoje stanje koristi pokret kistom. Ova vesela i pozitivna umjetnica, zahvalila se svim posjetiteljima na dolasku, te je obećala ponovno druženje s nekom novom izložbom u našem gradu.
Izložba ostaje otvorena u Domu kulture do kraja srpnja!

Komentari
Prethodni članakMotornom pilom sinu posjekao ruku, a liječnici ju spasili /VIDEO I FOTO
Sljedeći članakOdržana godišnja skupština Matice umirovljenika Nova Gradiška