Sinoć se u Župi Kraljice svete Krunice održao šesti humanitarni koncert za završetak uređenja župne crkve. Koncert je započeo kulturno-umjetničkim programom, za koji su bili zasluženi suorganizatori, Hrvatsko kulturno umjetnička udruga “Trenk” i njihovi gosti, Kulturno umjetnička udruga “Marijan Lanosović” iz Orubice i Hrvatska pjevačka skupina “Slavča” iz Nove Gradiške. Kasnije je nastupio tamburaški sastav Zlatna dolina uz Požege.

Bila je radost ove godine ugostiti kulturno umjetnička društva i tamburaški sastav Zlatna dolina, koji su na svoj način pripomogli da i ove godine prikupimo novac za nastavak uređenja župne crkve Kraljice svete Krunice i pastoralnog centra. Bilo je veselo, naplesali smo se, zapjevali i to je ono što svakako veseli čovjeka. Da ne zaboravimo tko smo i što smo, i što je to naša tradicija i to je jedan od vidova kako prenositi tradiciju na mlade i potaknuti ih da čuvaju svoju baštinu – istaknuo je župnik Ivan Štivičić.

Gosti iz Kulturno umjetničke udruge “Marijan Lanosović” iz Orubice izveli su običaj “Fruštuk za mladu”, te 3 pjesme sa šetanim kolom. Pjevačka skupina “Slavča” izvela je nekoliko krasnih starogradskih pjesama, a domaćini, Hrvatsko kulturno umjetnička udruga “Trenk” izvela je običaj “Zapijanja” (momak zapije curu i svima kaže kako će se ženiti kad se on vrati iz vojske).

Ovo je već šesti koncert, a krenulo je Thompsonovim koncertom, te nastupima brojnih tamburaških sastava.

 

Komentari