U organizaciji Gradskog pjevačkog zbora Lipik 17. listopada u crkvi sv. Franje Asiškog u Lipiku održana je tradicionalna Smotra zborova Lipik 2015. na kojoj je svoje umijeće zborskog pjevanja pokazalo njih pet.

 Uz Gradski pjevački zbor Lipik pod vodstvom dirigentice Jadranke Radonić Sirovica, nastupili su HPD “Urbata” iz Davora pod vodstvom dirigentice Marijane Jurčević, HPD Graničar Nova Gradiška pod vodstvom dirigentice Julijane Žirovčić, HPD “Tomislav” Cernik pod vodstvom dirigentice Katarine Piljić i KUU Kristal-Sladorana” Županja pod vodstvom dirigetnice Suzane Juzbašić.

U programu koji je trajao oko sat vremena svaki zbor izveo je po tri pjesme većinom crkvene i tradicijske tematike, a publiku je vjerojatno najviše razveselila izvedba zambijske tradicijske skladbe Andrea Fischera “Bonse Aba” koju je izvela solistica Jasminka Vuković u pratnjji svog zbora HPD “Graničar” iz Nove Gradiške.

Uvodno je prije početka programa u ime domaćina sve pozdravio predsjednik GPZ Lipik Zlatko Grafina koji se zahvalio na dolasku svim zborovima s kojima Lipičani imaju dugodišnje prijateljstvo te izrazio želju da se u istom sastavu vide i nagodinu.

Komentari
Prethodni članakNovi uspjesi mladih novogradiščana
Sljedeći članak6. humanitarni koncert Župe Kraljice sv. Krunice