Dana 22. svibnja obilježen je Međunarodni dan biološke raznolikosti i Dan zaštite prirode u RH, a 24. svibnja Europski dan parkova. Gimnazija Nova Gradiška, Međunarodna eko-škola dijamantnog statusa, godinama se aktivno bavi širenjem ideje održivoga razvoja i promišljanjem kako učenike osvijestiti o važnosti ekologije. Umjesto tradicionalne nastave u gradskom parku 24. svibnja, ove godine učenici izborne nastave 3. razreda posjetili su posebni rezervat šumske vegetacije Prašnik koji se smatra jedinim izvornim ostatkom poznatih slavonskih šuma hrasta lužnjaka.

Učenici i profesori imali su stručno vodstvo koje im je približilo djelatnosti u park-šumi i pokazalo njezino bogatstvo, a najveći interes učenici su pokazali za najveći hrast lužnjak u Europi. “Sve navedene aktivnosti pripremili su zaposlenici Hrvatskih šuma, UŠP Nova Gradiška, na čemu im se zahvaljujemo.” – kažu iz Gimnazije.

Komentari
Prethodni članakOtvorena izložba učeničkih plakata povodom Svjetskog dana nepušenja
Sljedeći članak„Naših stotinu godina“: Predstavljena monografija i izložba fotografija KUD-a „Hrvatska seljačka sloga“ Opatovac