U petak, 21.travnja u Gradskoj knjižnici točno u podne počele su aktivnosti vezane uz manifestaciju „Noć knjige”. Manifestacija je počela svečanošću dodjele priznanja i nagrada najčitateljima za 2022.godinu. Voditeljica aktivnosti je bila knjižničarka Renata Matijašević, a priznanja i nagrade je uručila v.d.ravnateljice Gradske knjižnice Ernestina Straga Šašić. Podršku malim čitateljima dali su članovi njihovih obitelji, učitelji, predstavnice Dječjeg vrtića i predstavnici Grada.

 

Među 11 najčitatelja, djece koja su pročitala najveći broj knjiga, priznanje i nagradu dobio je  i učenik 2.a razreda OŠ “Mato Lovrak” Patrik Terzić.

Mi učitelji već godinama primjećujemo kako knjiga nije najdraži odabir učenika kao jedna od aktivnosti kojom bi ispunili slobodno vrijeme, pa je prava radost imati u razredu učenika koji se rado druži s knjigom. Primjećujemo da takvi učenici imaju bogatiji rječnik, znatiželjnija su, njihovi sastavci su maštovitiji, lako se snalaze i u zadacima iz drugih nastavnih predmeta, lako sklapaju prijateljstva, ne nedostaje im riječi za objašnjavati bilo koju situaciju. Takav je Patrik.

Čestitamo Patriku! Neka i dalje čita!

Tekst : Irena Barić, učiteljica

Foto; Natalia Kovačević Terzić, roditelj

Komentari
Prethodni članakPolicajci kod Okučana na autocesti zaustavili dvojicu muškaraca koji su pokušali prokrijumčariti strane državljane
Sljedeći članakOdržana izložba „Obnovljivi izvori energije – kako ih ja vidim“