Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske su jučer 26. travnja, oko 23:45 sati, na autocesti A3 (kod Okučana), zaustavili osobni automobil srpskih registarskih oznaka, kojim je upravljao 26-godišnji državljanin Republike Srbije. Obavljanjem kontrole, u unutrašnjosti automobila je zatečeno pet putnika, za koje je utvrđeno da se radi o dvoje državljana Narodne Republike Kine (muškarac i žena) i troje državljana Republike Turske (dva muškarca i jedna žena), a koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku.
Policijski službenici su nedugo zatim, oko 23:50 sati zaustavili još jedno vozilo srpskih registarskih oznaka kod Okučana, kojim je upravljao 23-godišnji državljanin Republike Srbije. U unutrašnjosti vozila nalazilo se četvero državljana Narodne Republike Kine (dva muškarca i dvije ženske osobe).
Kriminalističkim istraživanjem nad 26-godišnjakom i 23-godišnjakom je utvrđeno da su isti iz koristoljublja pokušali prokrijumčariti strane državljane koji su ilegalno ušli u Republiku Hrvatsku.
Policijski službenici su uhitili osumnjičene vozače zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma te slijedi daljnje kriminalističko istraživanje dok će se prema državljanima Republike Turske i Narodne Republike Kine provesti postupak sukladno Zakonu o strancima.

Komentari
Prethodni članakGimnazijalac Vito Arić viceprvak iz matematike!
Sljedeći članakPatrik Terzić proglašen kao Najčitač