SLAVONSKI BROD – Protekli je vikend u planinarskom domu Đuro Pilar, u Brodskom vinogorju, održana redovna izborna godišnja skupština jedne od najdugovječnijih gradskih udruga. Naime, brodski planinari 2024. godine obilježiti će stotu obljetnicu svoga organiziranog postojanja i u tom dugom periodu njihova aktivnost na okupljanju svih onih kojima je briga očuvanja prirode i njenog okoliša na prvom mjestu, bila je itekako prepoznatljiva.

U njihovom radu bilo je uspona i padova, a sudeći po 2019. godini u kojoj je na čelu ovog društva bio dopredsjednik Goran Bašić, sada su u velikoj uzlaznoj putanji. Članstvo se podmladilo i proširilo i zajedno s nešto starijim i iskusnijim sada čini zdravu cjelinu, koja uz redovne vikend izlete po Slavoniji, Hrvatskoj, pa i šire, nađe vremena i materijalnih sredstava za redovno održavanje planinarskog doma koji je u vlasništvu Grada, ali i planinarskog skloništa koje su sami izgradili i u prošloj godini potpuno obnovili, na jednom od bisera Dilja, Pljuskari. Isto tako veliku pažnju posvećuju uređenju i održavanju planinarskih staza. 

Izabrano je novo rukovodstvo za naredni četverogodišnji mandat, a čini ga spoj mladosti i iskustva. Novi predsjednik je Vlado Lađarević, a na njegov prijedlog, u Upravni odbor, izabrani su: Siniša Damjančić (dopredsjednik), Aleksandra Udovčić – Kalmar (tajnica), Goran BašićPetar Grubić, Zlatko Gorec, Željko Marković, Anita Majetić i Krešimir Gažo.

Za predsjednicu Nadzornog odbora izabrana je Dubravka Maras, a za članove Miroslav Jakobović i Josip Zubak.

U Sudu časti su: Đuro Knežević (predsjednik), Gordana Popović i Dragica Rubil.

Nova likvidatorica je Irena Vukoje, a nova blagajnica Mirjana Tunjić.

Nepisano je pravilo da je svako okupljanje planinara garnirano pjesmom i plesom, pa je tako bilo i ovoga puta. Do dugo u noć, družili su se, pjevali, plesali i analizirali učinjeno, te kovali planove za nove aktivnosti. 

Autor/Foto:SBplus

Komentari
Prethodni članakZajednička sjednica Koordinacijskog tijela za prevenciju ovisnosti i Vijeća za prevenciju kriminaliteta
Sljedeći članakNAJBOLJI ŽUPANIJSKI SPORTAŠI 2019. SU: Tot, Novaković, odbojkašice N.Gradiške i kajakaši Olimpika