Danas je održana jubilarna 20. po redu humanitarna utrka pod nazivom “Za tvoj korak tisuću naših”. Dva desetljeća je ovo utrke koju organizira Društvo “Naša djeca” Nova Gradiška u suradnji s Gradom, vrtićima i školama u cilju prikupljanja sredstava za pomoć teško oboljeloj djeci. Ove godine organizatori i sudionici akcije prikupljali su novčana sredstva za liječenje djevojčice Nore Vlaović.

Nebrojen broj koraka djece predškolske i školske dobi pošlo je danas po središnjem gradskom trgu kako sudjelovanjem u utrci, tako i pomaganjem pri organizaciji ili bodrenjem svojih prijatelja, te davanjem dobrovoljnih priloga.

Tradicionalno nakon uvodnih riječi predsjednice Društva “Naša djeca” Nova Gradiška Verice Lukačević krenula je utrka koja pokazuje srčanost, ne za pobjedom, nego za pomoći. U 16 kategorija trčali su novogradiški predškolci, osnovnoškolci, srednjoškolci te ostali građani voljni svojim koracima pomoći malenoj djevojčici ka što prijem oporavku i povratku bezbrižnom djetinjstvu.

Nakon utrke svi su hrlili na zasluženu okrjepu koju su natjecateljima osigurali volonteri Udruge. Hvale vrijedna organizacija još jednom je bila u rukama članova DND “Nova Gradiška”, a pohvale za svoj rad svakako zaslužuju i nastavnici i profesori novogradiških osnovnih i srednjih škola, te volonteri, dok najveće zasluge godinama možemo pripisati idejnom začetniku ove dva desetljeća duge manifestacije, profesoru Mladenu Šopu, te Ljubici Kovačić kao autorici slogana “Za tvoj korak tisuću naših” kojoj je povodom ove velike obljetnice utrke uručen i simboličan poklon.

U prodaji bonova, koje je moguće kupiti do kraja mjeseca listopada, također dugi niz godina pomažu odgojiteljice novogradiških dječjih vrtića te brojni prosvjetni djelatnici. Svojim zaslugama utrci je doprinijela i Policijska postaja Nova Gradiška, čiji djelatnici su se brinuli za sigurnost naših najmlađih.

Nakon utrke uslijedila je dodjela medalja, osim zlatne medalje koju je u ime Nore Vlaović primio njezin ujak Milan Radošić, okićeni su i natjecatelji koji su u svojim kategorijama osvojili neko od prva tri mjesta, a to su:

VRTIĆ

Dječaci:
1. BURNO GUBIĆ
2.MARKO ŠPEHAR
3.EMANUEL PRIPIĆ

Djevojčice:
1.VANJA JURČEVIĆ
2.BORNA RADOŠIĆ
3.BRUNA PERNAR
3.ANĐELA DROPULJIĆ

OSNOvNA ŠKOLA

1. RAZREDI
Dječaci:

1.FRAN HAK
2.MATEO RADOŠIĆ
3.MARIN MOKROVIĆ

Djevojčice:
1.ELA MILAK
2.DORA OREŠKOVIĆ
3.IZIDORA GLAVIČIĆ

2.RAZREDI

Dječaci:
1.FABIJAN KNEŽEVIĆ
2.KRISTIJAN RADELIĆ
3.RAFAEL BOŠNJAK

Djevojčice:
1.NOLA BABIĆ
2.IRIS BRKANAC
3.ENI  VLAOVIĆ

3.RAZREDI

Dječaci:
1.PARTIK BAKOVIĆ
2.MARKO PIŠKULIĆ
3.FILIP MULAC

Djevojčice:
1.TARA ĆETAJ
2.MIA LUKŠIĆ
3.MIRNA GAMAJNIĆ

4.RAZREDI

Dječaci:
1.DAVID ČAVLINA
2.JURAJ MATIJEVIĆ
3.DOMINIK BLAŽETIĆ

Djevojčice:
1.FRANKA TUTIĆ – PETRIĆ
2.IVA MIKŠIĆ
3.SARA VOKIĆ

6.RAZREDI

Dječaci:
1.NIKO BABIĆ
2.MARSEL PERAK
3.SLAVKO MATOŠEVIĆ

Djevojčice:
1.DUNJA GOLOVRŠKI
2.PETRA OLIĆ
3.EMA JELANČIĆ

7. – 8.RAZREDI

Dečki:
1.MATIJA POSAVEC
2.DORIJAN LJUBIČIĆ
3.DAVID JELIĆ

Djevojke:
1.ANJA KOVAČEVIĆ
2.PETRA OLIĆ
3.NIKA STRAGA ŠAŠIĆ

SREDNJA ŠKOLA

Dečki:
1.DAMJAN RAKIĆ
2.BRUNO MASNICA
3.GORAN IVANIŠEVIĆ

Djevojke: 
1.FRANKA JURAKOVIĆ
2.LEA ORŠULIĆ
3.PETRA ORŠULIĆ

GRAĐANSTVO

Muškarci: 
1.SAŠA KESER
2.BRANKO MEDUNIĆ
3.DEJAN LEKIĆ

Žene:
1.MARTINA ORŠULIĆ
2.ZANA PRISTAŠ
3.SUZANA MIHANOVIĆ

no images were found

Komentari
Prethodni članakJučerašnja predstava ”Dame biraju” raspametila Novogradiščanke / Foto
Sljedeći članakKesten: zdravi princ jeseni