Nakon ogromnog uspjeha diljem regije komedija Alteatra Sarajevo ”Dame biraju” rasprodala je dvorane u svim gradovima Hrvatske, a lista čekanja za nove izvedbe je do sada nezapamćena, isto je doživjela i u Novoj Gradiški.

Nakon godine dana iščekivanja, ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta, Danijela Juranović konačno je uspjela u naumu i predstavu dovela u novogradiški Dom kulture, gdje je i više nego odlično prihvaćena.

Dovoljan dokaz tome je što su ulaznice prodane i prije nego je predstava najavljena – glavna i pomoćna sjedala. Kako je istaknula ravnateljica Juranović, potražnja za ulaznicama ulazi u povijest Doma kulture.

Ovaj urnebesni kazališni hit koji obiluje plesnim točkama, izvrsnom glazbom i publiku nasmijava do suza nakon nastupa u svim većim gradovima Hrvatske sinoć je bez teksta ostavio prepunu dvoranu novoobnovljenog novogradiškog Doma kulture.
Ni jedna predstava do sada nije pobrala ovakvo oduševljenje mahom ženske publike, no i pripadnici jačeg spola uživali su u urnebesnom humoru ove komedije koji se proteže od početka do kraja.

Riječ je o uprizorenju poznatog hita Full monty – ”Skidajte se do kraja” – na bosanski način tj. uz ogromnu količinu svima dobro poznatog bosanskog humora.

Predstava govori o nezaposlenim mladićima koji u životu imaju višak slobodnog vremena, a kako bi to promijenili pronalaze oglas u novinama za stripere u jednom noćnom klubu. Mladići prihvate taj izazov i počnu mukotrpno vježbati s trenericom, do vrhunca predstave kada se publika u kazalištu pretvara u publiku noćnog kluba.

Pored neprestano napete situacije koju nam predstava donosi i smijeha do suza u komičnim situacijama, poseban začin daju plesne točke. Vrhunac predstave je završna koreografija pred samo skidanja glumaca “do kraja” na opće zadovoljstvo publike, posebice žena.

Uzavrela atmosfera kakva se ne pamti u kazališnim dvoranama prati ovu ekipu gdje god nastupa, a o popularnosti ove predstave u regiji govori i činjenica da je predstavu pogledalo više od 40.000 ljudi.

Fenomen predstave ”Dame biraju” je i taj što se gleda i po nekoliko puta, a publika uvijek zadovoljno napušta dvoranu.

Sjajnu glumačku ekipu čine najperspektivniji bosanskohercegovački glumci koji su već postali pravi miljenici hrvatske publike, no i publike širom regije: Nancy Abdel Sakhi, Davor Sabo, Adnan Goro, Sanjin Arnautović, Emir Fejzić, Enes Salković i Dalibor Brkić. Scenografiju i kostimografiju potpisuje Lejla Hodžić, a asistentica režije je Amra Mehić. Predstavu je režirao Admir Glamočak u produkciji Alteatra.

Beskrajno duhovita, zabavna, napeta i nepredvidljiva predstava ”Dame biraju” zasigurno će ostati zapamćena i o njoj će se govoriti, prepričavati i komentirati na kavama, posebice u ženskom društvu narednih dana.

no images were found

 

 

 

 

Komentari
Prethodni članakNakon nedavne dvije teške prometne nesreće policija upozorava: Pridržavajte se prometnih propisa, ne ugrožavajte svoje i živote drugih
Sljedeći članak20 godina utrke “Za tvoj korak tisuću naših” i nikad više Novogradiščana u pomoći maloj Nori/ Foto