Središnji glazbeni dio 17. Novogradiškog glazbenog ljeta počeo je tradicionalno rock večeri na kojoj su ove godine nastupili Jutene vreće (Davor), Adastra (Zagreb) i Opća opasnost (Županja).

Rock večer je okupila brojne ljubitelje ovog najraširenijeg glazbenog smjera na svijetu, stoga ta činjenica i nije nekakvo iznenađenje. Bilo je tu onih starih iskonskih rockera, ali i mladih generacija koje su bez obzira što su možda rođene u nekom drugom modernom vremenu znale svaku pjesmu koju su možda više slušali njihovi roditelji. U uvodu rock večeri nastupile su Jutene Vreće iz Davora koje su se predstavile osim s coverima poznatih rock standarda i sa svojim prvim singlom, što je za svaku pohvalu.

Adastra iz Zagreba je odlično zagrijala publiku prije nastupa Opće opasnosti. S repertoraom su prošli kroz svoje najveće hitove koje je publika odlično prihvatila. Stoga, nije ni čudo da Adastru često vidimo na našem području, jer je doista popularan bend u Slavoniji. I sami ističu kako najmanje nastupa imaju u okolici Zagreba, a najviše u Slavoniji. Možda je razlog tome što su upravo Slavonci, osim po tamburici, poznati i po odličnom ukusu za rock glazbu, ali i po kvalitetnim rock bendovima i glazbenicima.

Opća opasnost je doslovno užarila publika i sa svojim nastupom koji je trajao više od 2 sata dovela večer do vrhunca. Bilo da su u pitanju stari ili novi hitovi nije važno, jer je publika doslovno bila u transu od prve do zadnje minute njihovog nastupa. Svaka čast i Peri Galiću koji je kroz sve godine postojanja benda zadržao svoj odlični glas. Inače bend postoji 20 godina i od ratnog benda izrasli su u jedan od najrespektabilnijih rock grupa današnjice. Ono što nam je posebno drago vezano uz ovaj bend je da je upravo Opća opasnost prvo svoje radijsko gostovanje imala na Radiju Nova Gradiška prije 20 godina, tako da su na neki način i oni svoju radijsku popularnost počei stjecati upravo iz Nove Gradiške.
Nakon odlične rock večeri, večeras se nastavlja 17. novogradiško glazben ljeto s onim po čemu su slavonci najoznatiji, a to je tamburaška glazba. Nastupit će nekoliko lokalnih tamburaških sastava, a na kraju večer nastupit će Kristali i Slavonske lole. Stoga, svakako i večeras dođite na NG ljeto, a ukoliko niste u mogućnosti pratite izravan prijenos i tamburaške večeri putem frekvencije 98,1 MHz Radija Nova Gradiška i web portala www.radiong.hr.

Autor: Nikola Knežević

Komentari
Prethodni članakKako žive planinari?
Sljedeći članakNovca nema, stižu zaostali poticaji, ali i novih 40 stupnjeva u zraku