Danas je u Ulici Slavonskih graničara održana 13. po redu izložba Zajednice tehničke kulture Grada Nova Gradiška. Zahvaljujući njihovom dugogodišnjem trudu i radu i ove godine imali su puno toga za prezentirati građanima, a ponajviše onim najmlađima.

Ove godine svoj rad i radove prezentirali su učenici osnovnih škola “Mato Lovrak” i Ljudevita Gaja, Elektrotehnička i ekonomska škola Nova Gradiška, Zrakoplovni klub modelara i maketara, Radio klub, Foto klub F4, Radioamaterska udruga “Slavča” i OTC “Classic 99” poznatiji kao “oldtajmeri”.

Velimir Vuković, predsjednik Zajednice, ovom prilikom istaknuo je kako zajednica postoji još od sedamdesetih godina prošlog stoljeća, a od 1994. godine postoje kao Zajednica tehničke kulture grada Nova Gradiška. Imaju 5 udruga članica, a broje oko 200 članova na području Grada. Zadovoljni su odazivom mlađe populacije u radu Udruga, a posebno djecom iz osnovnih škola. Najvažnije od svega je što djeca mogu naučiti kako da budu kreativni, te sami naprave ono što su zamislili. Mada su neki radovi posebno zahtjevni, kao npr. makete zrakoplova, djeca se hvataju u koštac i s tim aktivnostima.

no images were found

Komentari
Prethodni članakTribina “Djeca rata – nečujni krik” / Foto
Sljedeći članakOtvoreno klizalište u našem Gradu / Foto