U subotu (20. listopada) počinje sezona u 1. B hrvatskoj odbojkaškoj ligi u kojoj se natječe i Ženski odbojkaški klub “Nova Gradiška”.

Nakon što su prošle sezone novogradiške odbojkašice prošle sezone u istom rangu ostvarile najbolji rezultat otkad je osnovan klub (4. mjesto), ove sezone očekuje se još bolji rezultat i mogući ulazak u najviši odbojkaški rang u Hrvatskoj, 1. A državnu odbojkašku ligu.

Što se tiče bitnih promjena za razliku od protekle sezone u igračkom kadru, za novogradiški klub od ove sezone više neće igrati pucačica Anja Barać (broj 7 na fotografiji) iz Osijeka, a na njeno mjesto je dovedena također Osječanka Marijeta Ilić-Romić (pucačica).

Prvu utakmica ove sezone bit će obilježena kao lokalni derbi, jer se u Novoj Gradiški sastaju 2 kluba iz iste županije. Naime, iz višeg ranga pao je u niži Ženski odbojkaški klub “Marsonia” iz Slavonskog Broda. Ova dva kluba poznata su kao prijateljski klubovi, ali ipak kada je u pitanju ovakvo natjecanje popuštanja neće biti, štoviše očekuje se jedna vrlo zanimljiva utakmica za novogradišku publiku.

Stoga, poziv svim vjernim navijačima koji su već nekoliko sezona poznati kao najbolji navijači u 1. B hrvatskoj odbojkaškoj ligi, kako na domaćim tako i na gostujućim utakmicama, da dođu na utakmicu 1. kola 1. B HOL gdje se u Dvorani Elektrotehničke i ekonomske škole Nova Gradiška sastaju ŽOK “Nova Gradiška” i ŽOK “Marsonia”. Utakmica se igra u subotu s početkom u 19 sati.

Autor: Nikola Knežević

Komentari
Prethodni članakPredstavljena knjiga “Gvozdansko” Damira Borovčaka
Sljedeći članak“Sava” iz Stare Gradiške kolo prije kraja osigurala prvo mjesto