U školsko-sportskoj dvorani Elektrotehničke i ekonomske škole Nova Gradiška u subotu 08. prosinca odigrana je derbi utakmica jesenskog dijela natjecanja u 1. B hrvatskoj odbojkaškoj ligi. Novogradiščanke s pobijedile Đakovo rezultatom 3:1 i postale kolo prije kraja polusezone jesenske prvakinje.

Protekle subote odigrana je za Novu Gradišku vrlo bitna utakmicu za cijelo prvenstvo protiv drugoplasiranog Đakova. Novogradiške odbojkašice su slavile 3:1 (25:18, 22:25, 25:18, 25:10) i upisale vrlo važna 3 boda, zadržale 1. mjesto na tablici, te zasluženo osvojile naslov jesenskih prvakinja 1. B HOL. Isto tako ovom su pobjedom odmakle prvim pratiteljima, Vodnjanu i to za pet 5 bodova koji ujedno ima i utakmicu više,te Đakovu i Zadru za 8 bodova što je sada već vrlo pristojna bodovna prednost u borbi za osvajanje naslova prvakinja na kraju sezone.

 

Utakmicu je prokomentirao i trener Novogradiščanki Damir Runjaš koji je rekao da su naše odbojkašice “odigrale vrlo dobro većim dijelom utakmice, pogotovo na prijemu servisa, bloku i napadu, ali su u 2. setu odigrale dosta nekoncentrirano i najviše neodlučno što je protivnik uz vrlo dobru igru iskoristio i uzeo set”.

“Nakon toga smo se vrlo brzo vratili u svoj ritam i kako je utakmica išla kraju bili sve bolji i bolji, a rezultat toga je i fantastično odigran 4. set gdje smo protivnika jednostavno pregazili i već sredinom toga seta riješili pitanje pobjednika. Pristup djevojaka je bio odličan, borben i većim djelom utakmice koncentriran, ali i malo nervozan zbog važnosti utakmice što je dovodilo ponekad i do grešaka. Međutim, vrhunski su odradile utakmicu, napravile ono što sam od njih tražio i ovim putem im još jednom čestitam na prikazanoj igra, a uz to zahvaljujem i publici koja nas je super bodrila i bila naš 7 igrač”, ponosno je istaknuo Runjaš.

Pridružujemo se čestitkama i želimo našim “Žokicama” puno uspjeha u zadnjem kolu, ali isto tako i u nastavku sezone, te svakako ulazak u viši rang.
Nova Gradiška je u utakmici protiv Đakova igrala u sastavu: Zubović, Mlinac, Banožić, Duvnjak, Ivaniš (kapetanica), Šimunović, Vidošić (1. libero), Glasnović, Dautović, Čeliković, Ilić i Pilaš.
U sljedećem 9. kolu (posljednjem jesenskom) Novogradiščanke putuju na još jedno neugodno gostovanje u Rijeku kod ekipe Drenove i kako je istaknuo trener “nikako se ne smiju opustiti jer Drenova definitivno nije loša ekipa”.

Spomenimo još kako je planirana utakmica 3. lige protiv Valpova proteklog vikenda odgođena zbog loših vremenskih uvjeta.

Autor: Nikola Knežević/photo: Zorislav Knežević

 

Komentari
Prethodni članakSvečano i dostojanstveno u ime prošlosti
Sljedeći članakPredsjednik RH Ivo Josipović s Udrugom Hrabro dijete