Na vlastiti zahtjev, potpuno mimo službenog protokola, Predsjednik Republike Hrvatske,Ivo Josipović, danas je, nakon službenog dijela posjeta bolnici Sveti Rafel na Strmcu, odlučio provesti u druženju s članovima Udruge djece liječene od malignih bolesti “Hrabro dijete” i njihovim roditeljima. Ovo je dokaz kako je prije svega danas naš Predsjednik prije svega bio IVO JOSIPOVIĆ, najprije Veliki čovjek, pa tek ond političar.

Iako se do sada nisu službeno susreli, članovi Udruge s Predsjednikom su u redovnoj komunikaciji, a kroz korespodenciju  s  predsjednicom, Jasminkom Žužić, Predsjednik je upoznat s problemima unutar zdravstvenogh sustava, kao i statističkom činjenicom, prema kojoj je na području Brodsko posavske županije, najveći broj oboljele djece.

Predsjednik je danas, nakon službenog obilaska bolnice i sastanka “iza zatvorenih vrata” pokazao i onu  drugu, ljudsku stranu, koju smo, u kontaktu s političarima, vrlo često skloni zaboraviti jer ih većina zapravo niti nema. On je danas u razgovoru s djcom, prije svega bio Ivo Josipović, a ne Predsjednik RH. Istinska empatija, ali i neposredan, djeci primjeren pristup kojim se Predsjednik Josipović obratio najmlađim članovima Udruge, oduševio je sve prisutne, iako su, glavnu riječ, uglavnom  vodila djeca. Kako je u školi, koji su posljednji dobar crtić gledali, sviđa li im se “Ledeno doba”, te  imaju li predsjednikove naočale ” 3d opciju”, samo su neke od tema ugodnog razgovora predsjednika Josipovića i malih članova Udruge “Hrabro dijete”.

 

Bila je ovo i prilika za službenu zahvalu na svoj dosadašnjoj pomoći ( podsjetimo, Predsjednik Josipović bio je i službeni pokrovitelj svečane 45,godišnjice Radija Nova Gradiška, čiji je humanitarni dio bio namijenjen upravo potrebama udruge i malih bolesnika, koji nam svima mogu očitati lekciju iz optimizma i životne snage, akcija “Karavanom šišanjem uz njih”).Tijekom današnjeg druženja, ali i zajedničkog foto-sessiona, na koji je predsjednik bez problema ( iako je već, dobrano, prema protokolu, kasnio u Požegu ), pristao dogovoren je i službeni posjet predstavnika Udruge i  Radija Nova Gradiška, kao i daljnja, konkretna pomoć u rješavanju brojnih životnih izazova i problema s kojima se svakodnevno nose roditelji djece oboljele od malignih bolesti.

 

Danas smo se svi naučili od njih, kako često ne znamo šta je ŽIVOT!? Nasmijana, vesela, raspoložena, iako su neki od njih došli direktno iz bolničkog kreveta kako bi upoznala tog Velikog čovjeka, raduju se svakom trenutku života kojeg žive i strpljivo bez žaljenja podnose teške bolove koje trpe u  borbi  za život! Svako Vam dobro Hrabra djeco “Udruge Hrabro dijete”!

 

Autor: Simonida Tarbuk

Komentari
Prethodni članakŽOK “Nova Gradiška” jesenski prvak kolo prije kraja polusezone
Sljedeći članakPredsjednik Josipović na Strmcu, želi vidjeti i članove udruge “Hrabro dijete”