Odigrano je posljednje (deveto) kolo jesenskog dijela prvenstva u 1. B hrvatskoj odbojkaškoj ligi gdje su novogradiške odbojkašice na gostovanju u Rijeci kod ekipe Drenove pobjedom od 0:3 potvrdile naslov jesenskih prvakinja.

Novogradiščanke su odigrale još jednu odličnu utakmicu gdje su zabilježili maksimalnu pobjedu od 0:3 u setovima (25:17, 25:20, 25:15). Iako se trener Damir Runjaš dosta pribojavao utakmice, ne toliko zbog kvalitete protivnika, koliko zbog iscrpljenosti novogradiške ekipe, i fizičke i psihološke, jer su u neprekidnom pogonu više od 4 mjeseca, djevojke su sjajno odradile utakmicu i domaćin niti jednog trenutka nije imao šanse jer im to jednostavno nisu dopustile.

“U igri je sve funkcioniralo sjajno, a pogotovo na servisu i prijemu servisa gdje smo igrali gotovo bez greške. Što je utakmica odmicala, razlika je bila sve veća, a u 3. setu smo od početka nametnuli svoju igru i vrlo rano otklonili svaku neizvjesnost oko krajnjeg rezultata”, prokomentirao je utakmicu Runjaš.

Ovom pobjedom Novogradiščanke su potvrdile 1. mjesto s maksimalnim učinkom, a ujedno i naslov jesenskih prvakinja, te su sada svim pratiteljima odmakle na velikih 8 bodova prednosti što je ogromna zaliha za proljetni dio prvenstva jer će sada pritisak biti puno manji. Novogradiške odbojkašice su sada i vrlo blizu ostvarivanja cilja, a to je ulazak u najviši rang hrvatske odbojke – A ligu.

ŽOK “Nova Gradiška” igrao je u standardnom sastavu: Zubović, Mlinac, Banožić, K. Pilaš, Ivaniš (kapetanica), Šimunović, Vidošić (1. libero), Glasnović, Dautović, Čeliković, Ilić, M. Pilaš (2. libero).

Slijedi odmor za igračice 1. lige, dok će ostale trenirati još ovaj tjedan. Iako su trebale i seniorke nastaviti sa treninzima već 2. siječnja 2013. godine, zbog odličnih igara i pristupa treninzima i utakmicama trener Damir Runjaš je odlučio nagraditi djevojke s dodatnim odmorom tako da će se s treninzima nastaviti 07. siječnja 2013. godine. Čestitke Novogradiščankama na tituli jesenskih prvakinja i nadamo se da će ostvariti i onu pravu titulu – prvakinja 1. B HOl.

Autor: Nikola Knežević/photo: arhiv

Komentari
Prethodni članak… Anđeli, čuj pjevaju… slava Bogu na nebu…
Sljedeći članakŠto piše u popisu stanovništva