Krajem kolovoza krenule su pripreme za novu natjecateljsku sezonu. Ženski odbojkaški klub u petom je tjednu treninga, za razliku od prijašnjih godina dolazi do promjena statusa, ovu su sezonu odlučili spustiti na manje zahtjevne razine i igrati niži rang. Većinu prvoligaških igračica su raspustili i vratili se omladinskom pogonu.

-” Imamo potencijala, mladih djevojaka koje su već igrale prvu ligu, nastavljamo s njima, one su nositelji kvalitete i igrati seniorsku ligu. Krećemo s izgradnjom nove ekipe. Meni se vratio motiv za rad, djevojke su savjesne, marljive, ne propuštaju treninge, u prva četiri tjedna napravili smo jako puno posla. Dugo smo vagali što i kako napraviti, po najavi drugih klubova, usred reorganizacije liga prva i superliga bit će u velikom problemu ali to više neće biti naš problem,” – ističe ponosni trener Damir Runjaš.

Ljubav prema odbojci i klubu je na prvom mjestu, kako ističe Runjaš, nema profesionalnu ambiciju. Nakon 25 godina treniranja generacije se mijenjaju, sve je teže jer informatizacija čini svoje.

-” Djeca prelako odustaju, ne moraju se previše truditi jer imaju sve, imaju previše svega, nemaju svoje uzore, ne znaju što znači nešto zaslužiti. Užasno me smeta što se djecu ne navikava na neuspjeh, sve što naprave to se vrednuje. Kada dođu u realnu životnu situaciju nekog neuspjeha, jer to smo svi prošli i to je sasvim normalno, nakon euforije dolazimo do depresije, psihologa, liječenja i sve većih psihičkih problema. Teško je biti roditelj, teško je raditi s ljudima ali to je današnjica i treba pronaći način kako se boriti protiv toga. Ja sam mišljenja da djecu ne treba zadržavati. Dam sve od sebe što se tiče pristupa i rada, ako nešto ne ide jednostvno treba pustiti. Djeca pronađu neki drugi sport, imaju druge zanimacije i to je sasvim uredu. Bude mi žao, ali znam da sam dao svoj maksimum, nema gledanja kroz prste jer se gubi i autoritet i kvaliteta.”

Planovi ŽOK Nova Gradiška su dominirati ligom, stvarati nove igračice, izvući maksimum iz svake igračice, stvoriti obiteljsko okružje u timu jer karakter je važniji od kvalitete koja dolazi samim radom. Rezultati neće izostati, obećavaju iz kluba.

-” Djeca su jako zahvalna populacija za rad, ako ih se zainteresira oni će dolaziti na trening. Izloženi su psihološkim podražajima zbog Interneta, to se reflektira na treninge. Zato ih stalno moram animirati, mijenjati treninge, držati pažnju kroz nove izazove. Kada dođu u dob za tehničko taktičke stvari mogu garantirati da neće odustati od sporta i treninga,” – smatra trener Runjaš.

 

-” Mlađim djevojkama bi svakako preporučile odbojku, timski je sport, uvijek se družimo na treningu, putujemo, zabavno je, nema puno ozljeda. Trener je super, uvijek je spreman za šalu ali kad se radi radi se, ne stvara strah ni pritisak, kada se i dogodi poraz nastavljamo dalje, to je sastavni dio svakog sporta,” – kažu gimnazijalke Ena Milobara i Dunja Golovrški.

Odbojka je kažu Žokice nešto dragocjeno i donosi puno prednosti koje su mladim djevojkama potrebne u životu. Ona predstavlja opće ljudsko dobro, obuhvaća natjecanje i igru. Posebno je dobra za učenike zato što su za njih igra i sport izraz života. Odbojka oblikuje učenike u biološkom, psihičkom, socijalnom i pedagoškom aspektu života.

Komentari
Prethodni članakZAVRŠENA 3. HRVATSKA TENISKA LIGA – NOVOGRADIŠČANI ODLIČNI TREĆI
Sljedeći članakU Vladinom paketu mjera više od 60 milijuna eura za pomoć poljoprivrednicima