Navečerje Rođenja Hristovog – Badnji Dan, molitveno je proslavljen u svim hramovima naše Episkopije. Njegovo Preosveštenstvo vladika Pakračko -slavonski g. Jovan tim povodom služio je svetu Liturgiju u Sabornom hramu Svete Trojice u Pakracu, uz sasluženje protođakona Milana Tomaševića.

U jedanaest sati Vladika Jovan je sudjelovao na Božićnom prijemu Srpskog narodnog vijeća u Zagrebu, prilikom čega je on po pozivu Mitropolita Zagrebačko-ljubljanskog prelomio česnicu. Božićni prijem svake godine na Badnjak u Zagrebu organiziralo je  SNV za pripadnike srpske i drugih manjinskih zajednica, kao i druge osobe iz javnog i kulturnog života Hrvatske, i tijekom godina je to postao jedan od glavnih događaja u društvenom i političkom životu Hrvatske.

U popodnevnim satima, povodom Badnje večeri, preosvešteni vladika je posjetio Okučane, Novu Gradišku, Požegu kao i Saborni hram u Pakracu. Tijekom ovih posjeta Vladika Jovan je sa svećenstvom i brojnim vjernim narodom osveštao i naložio badnjake, prilikom čega je čestitajući blagdan Rođenja Kristovog okupljenim vjernicima čitao Božićnu poslanicu Patrijarha Srpske.

Osveštanju badnjaka u Požegi nazočili su i generalni konzul Republike Srbije u Vukovaru gospodin Živorad Simić, kao i predsjednik SDP-a Požeško-slavonske županije  i saborski zastupnik RH Zdravko Ronko, koji je povodom Badnje večeri donirao 75 božićnih poklon paketa prisutnoj djeci.

Vrijedna gesta saborskog zastupnika Zdravka Ronka razveselila je i djecu i odrasle, još jednom dokazujući kako je uzajamno poštovanje i tolerancija u različitostima vjera, jedina garancija za suživot na našim prostorima.

Izvor: Saborni hram Svete Trojice Pakrac

no images were found

Komentari
Prethodni članakNezakonita borba za fotelju – Bigovića će prisilno deložirati iz ureda gradonačelnika?
Sljedeći članakNajveći snjegović u Novoj Gradiški stanuje na Priključku