Ako ste danas poslijepodne prošli južnim dijelom grada, Priključkom, malo ispod TO “Paun” s desne strane, mogli ste vidjeti izgradnju najvećeg snješka u Novoj Gradiški. Zajedničkim snagama projekt su osmislile obitelji Kovačević i Vlaović. Od 10.00 do 17.00 sati bez prestanka je trajala izgradnja.

Nakon što je snješko bio gotov, povjerenstvo zvano “komšiluk” procijenilo je visinu od 4,5 metara. Naravno da su svi oduševljeni. Tijekom dana brojni automobili, prijatelji i poznanici su pozdravljali vrijedan rad ovih susjeda. Izračunali su da je utrošeno nešto više od 7 kubika snijega. Jedan od “majstora” rekao je da je početak gradnje bio vrlo težak: “Staviš jednu lopatu na zemlju, a ono kao da si stavio kuglicu sladoleda”. Trebalo je 1000 lopata da se napravi, a o kantama snijega nisu htjeli ni pričati.

Stanovnici Priključka već otprije znaju da ove obitelji rado prave snješka kada bude snijega. Prvi takav napravljen je davne  zime 1993./1994.  Od tada nizali su se brojni, ali nijedan nije bio ovako visok.  Lanjski je imao 3 metra i bio je popularno nazvan “Šokački snješko”. Ove godine su ga svečanije obukli, sa lijepom crvenom leptir mašnom i šeširom. Nadaju se da će potrajati nekoliko tjedana.

Da su dobrosusjedski odnosi najvažniji, pokazali su na svom primjeru. Također su pokazali kako je najvažnije potražiti dijete u sebi, pa imao ti 18 ili 53 godine.

Fotografije izgradnje pogledajte u našoj galeriji, a svi ostali koji ga želite vidjeti uživo, provozajte se ili prošetajte do sredine Ulice Kralja Zvonimira (Priključka) i razveselite se kao dijete.

no images were found

Komentari
Prethodni članakSaborski zastupnik Ronko darivao djecu za pravoslavni Božić
Sljedeći članakPogrebne usluge i cvjećarna Babić – prijevoz pokojnika iz inozemstva