Pučko otvoreno učilište Matija Antun Relković, Nova Gradiška, bilo je sinoć jedno od mjesta obilježavanja 10. po redu Noći muzeja.

Povodom održavanja Noći muzeja 30. siječnja 2015. godine u suradnji sa Ministarstvom kulture, Konzervatorskim odjelom u Slavonskom Brodu i gradskim muzejom u Novoj Gradiški na temu promocije kulturne baštine osmišljena je tematska izložba pod nazivom “Kulturna baština Nove Gradiške – nove spoznaje”.  Autori izložbe su, Ratko Ivanušec iz Ministarstva kulture RH, Konzervatorski odjel u Slavonskom Brodu i Marija Mihaljević, Gradski muzej Nova Gradiška. Nakon otvorenja izložbe u dvorani Relković prikazan je i film na ovu temu.

Inovacije i svakodnevni život u Posavini u osvitu željeznog doba, predavanje prati izložbu ˝Dolina na Savi – život uz rijeku na kraju kasnog brončanog doba˝, a autorica predavanja bila je dr. sc. Daria Ložnjak Dizdar iz Instituta za arheologiju u Zagrebu.

U Turističkoj zajednici grada Nova Gradiška organizirana je izložba “Promet u Novoj Gradiški kroz povijest”. Izložba predstavlja povijesni razvoj prometa u Novoj Gradiški u kojem se prikazuje dolazak prvog automobila u grad, razvoj prometa do 1945. godine, razvoj prometa do 1990. godine, promet u ratnim danima, razvoj benzinskih crpki, moto sporta, kartinga, biciklizma, vozila u vatrogastvu i razvoj željeznice, a organizatori ove izložbe bili su Oldtimer klub ˝Classic ’99˝ Nova Gradiška i Turistička zajednica grada Nova Gradiška.

Svi sadržaji bili su otvoreni za posjetitelje do 1,00 sat iza ponoći.

 

Komentari
Prethodni članakPogledajte novi spot Bernya za pjesmu “Žene ostavljene”
Sljedeći članakPredstavljena knjiga “Naša Štivica”