Komisija za stipendiranje studenata integriranog preddiplomskog i diplomskog studija zdravstvenog usmjerenja – smjer doktor medicine, na prijedlog župana Brodsko-posavske županije, Danijela Marušića, objavila je Javni natječaj za studente tog smjera za 2019. godinu.

Njime će Brodsko-posavska županija dodijeliti sveukupno 35 stipendija za buduće doktore medicine sa svog područja. Osim prebivališta na području Županije, svi prijavitelji moraju biti hrvatski državljani te studenti gore navedenih studija koji prvi puta upisuju akademsku godinu i nisu stariji od 22 godine života.

Jedan od uvjeta za prijavu je i to da nemaju odobren kredit, stipendiju ili drugi oblik novčanog primanja koje ima obilježje stipendije. U slučaju da su ipak korisnici stipendije drugog davatelja, prijavi moraju priložiti izjavu da će, u slučaju stjecanja prava na županijsku stipendiju, raskinuti ugovor s prethodnim davateljem.

Pri dodjeli stipendija, obratit će se pažnja na opći uspjeh, materijalni status te sudjelovanje roditelja u Domovinskom ratu.

Korištenje stipendije odobrava se korisnicima za vrijeme trajanja studija, odnosno, do završetka zadnje studijske akademske godine.

Stipendiju će Županija isplaćivati kroz deset mjeseci koji čine redovnu akademsku godinu, odnosno, od listopada tekuće godine do prosinca sljedeće. Iznos od 1500 kuna veći je i od mjesečnog iznosa državne stipendije pa će, vjerujemo, biti onih ‘medicinara’ koji će se radije odlučiti za stipendiju Županije. Podsjetimo, državna je stipendija 1200 kuna/mjesečno, a isplaćuje se i kraće – u devet mjesečnih rata, za razdoblje od listopada 2019. do lipnja 2020.

Studenti imaju petnaest dana za prijavu na natječaj Županije, nakon čega će biti objavljena lista prioriteta na koju je moguće podnijeti pisani prigovor putem Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb.

U svakom slučaju, radi se o izvrsnoj prilici za sve studente integriranog preddiplomskog i diplomskog studija zdravstvenog usmjerenja – smjer doktor medicine, s područja Brodsko-posavske županije.

Budući liječnici i stipendisti Županije, sudeći prema dostupnim informacijama natječaja, neće morati ‘vratiti’ stipendiju kasnijim radom na području Županije, odnosno, povratkom u zdravstvene ustanove u Slavonskom Brodu ili Novoj Gradiški.

Izvor: Sbplus

Foto: Ilustracija/Internet

Komentari
Prethodni članakU Drežniku se nastavila tradicija: Uz veliku vatru i zvona obilježio se blagdan Svih svetih / foto
Sljedeći članakSutra proglašen Dan žalosti u Općini Nova Kapela