Brodsko-posavska županija na službenoj je internetskoj stranici objavila je Natječaj za dodjelu subvencija za razvoj i unapređenje lovstva u Brodsko-posavskoj županiji potpisan od strane pročelnika Upravnog odjela, Željka Burazovića.

Predmet je natječaja dodjela bespovratnih novčanih sredstava za različite namjene poput unosa pernate divljači u lovišta, unosa običnog zeca u lovišta, premiju osiguranja lovišta za štete na divljači i od divljači te za štete na lovno-tehničkim i lovno-gospodarskim objektima.

Osim toga, sredstva osigurana ovim natječajem mogu biti namijenjena i legalizaciji, izgradnji, adaptaciji lovačkih domova i lovnogospodarskih objekata, ishođenje potrebne dokumentacije, kupovinu zemljišta za izgradnju takvih objekata, nabavku poljoprivrednog zemljišta za remize i repromaterijala za sijanje remiza kao i za kupovinu sredstava za sprječavanje štete od divljači na usjevima. Svečane lovačke odore i sigurnosni reflektirajući prsluci također mogu biti financirani iz sredstava tog Natječaja.

Korisnici subvencije Županije mogu biti lovozakupnici i koncesionari koji u zakupu ili koncesiji imaju zajednička ili državna lovišta na području Brodsko-posavske županije, a nemaju dugovanja. Jedan korisnik može ostvariti iznos do 50 posto svoje lovozakupnine, eventualno uvećan za iznos viška sredstava subvencije.

Obrazac zahtjeva zainteresirani mogu dobiti u slavonskobrodskom sjedištu Brodsko-posavske županije, u uredu Lovačkog saveza u Strossmayerovoj 15 kao i na službenoj internetskoj stranici Županije.

Za neistinitu dokumentaciju ili lažno prikazano stanje u zahtjevu, podnositelj će dobivena sredstva morati vratiti u županijski proračun te će biti isključen iz svih županijskih subvencija u sljedećih pet godina.

Izvor: SBPlus
Foto: Ilustracija 

Komentari
Prethodni članakPucanje, vršna trulež, mačje lice, šuplji plodovi – fiziološke promjene na plodu rajčice
Sljedeći članakZavršile 8. Gastro večeri u Batrini