Župan Danijel Marušić ugostio je jučer boksačkog Europskog prvaka u poluteškoj kategoriji Gabrijela Veočića i njegovog oca i trenera Peru Veočića. U finalu ovogodišnjeg Europskog prvenstva, Gabrijel je osvojio je naslov europskog prvaka u poluteškoj kategoriji, ali to nije ni prvi ni jedini Gabrijelov uspjeh, naime 2022. godine postao je prvak Europe do 22 godine na Europskom prvenstvuU-22 u Poreču, a 2023. godine izborio je finale s četiri pobjede i osvojio srebro na Europskim igrama u Krakovu gdje je osigurao i olimpijsku normu za Ljetne olimpijske igre u Parizu ove godine.

Pero Veočić također je ostvario brojna sportska postignuća na državnim i međunarodnim natjecanjima u boksu, postigao velike rezultate u radu s mladim sportašima a za trenerske uspjehe proglašen je najboljim trenerom od strane. Hrvatskog boksačkog saveza. Prepoznajući njegove uspjehe Brodsko-posavska županija ove mu je godine zato dodijelila godišnju nagradu – Kovanicu od zlata.

Županija potiče izvrsnost, ulaže u sport, ali je zbog iznimnih uspjeha Gabrijelu odlučila dodijeliti iznos od 5000 eura kako bi mu olakšala daljnje napredovanje u zaista izvrsnoj karijeri.

Izvor: Brodsko posavska županija

 

Komentari
Prethodni članakGimnazijalci na obilježavanju 10. obljetnice Ruksaka punog kulture
Sljedeći članakJoš jedna hit predstava u Domu kulture: Jače smo od sudbine