17. svibnja 2024. učenici Gimnazije Nova Gradiška sudjelovali su na obilježavanju 10. obljetnice Ruksaka punog kulture u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu na poziv Ministarstva kulture. Ovaj projekt pokrenut je 2013., a predstavljen je upravo u Gimnaziji Nova Gradiška. Riječ je o dopunskom Vladinom programu podrške kurikulu u vrtićima, osnovnim i srednjim školama, vezanom uz umjetnost i kulturu, koji u hrvatskim vrtićima i školama provode stručnjaci – književnici, likovni i kazališni, glazbeni i plesni umjetnici. Ruksak je namijenjen vrtićima i školama koji su udaljeniji od gradskih središta i kojima su kulturni i umjetnički programi manje dostupni. Grad Nova Gradiška je izabran kao prvi domaćin prve radionice u Ruksaku, pod nazivom Izgradnja zajednice ritmom i zvukom, koju je vodio Branko Trajkov.

10. obljetnica Ruksaka obilježena je mnogim zanimljivim sadržajima za djecu i mlade, a naši su učenici, s profesoricama Silvijom Nikiforov i Andreom Divić, pogledali plesnu predstavu „Stranac“ prema klasiku koji je napisao A. Camus te sudjelovali na glazbenoj radionici. Ruksak pun kulture rado ćemo ponovno ugostiti u našoj školi, a učenici će pamtiti ovo iskustvo i stjecati nova!

Izvor: Gimnazija Nova Gradiška

 

Komentari
Prethodni članakHrvatska postaje epicentar adrenalina! Ovo nemate priliku gledati svaki dan stoga nemojte propustiti Festival kaskaderstva
Sljedeći članakŽupan Marušić susreo se s europskim prvakom u boksu Gabrijelom Veočićem