Župan Marušić u Bruxellesu je sudjelovao na tzv. Otvorenim danima u sklopu kojih je održan Europski tjedan regija i gradova

– “Imamo slične strateške projekte koji nas povezuju, a za Brodsko-posavsku županiju od iznimne je važnosti projekt osnivanja Sveučilišta u Slavonskom Brodu čime ćemo obrazovno osnažiti istok Hrvatske. Želja nam je strateški razvijati područje svih pet županija jer je ravnomjerni razvoj jedna od osnovnih postavki EU.” – rekao je župan Danijel Marušić prilikom svečanog otvorenja ureda Predstavništva Slavonije, Baranje i Srijema u Bruxellesu.

Tradicionalni svečani prijem u povodu Dana neovisnosti bio je prilika da se pred dvjestotinjak visokih uzvanika predstavi budući rad Predstavništva, a zajednički nastup pet slavonskih županija kao jedinstvene regije pred europskim institucijama pozdravili su i hrvatski zastupnici u Europskom parlamentu. Cilj Predstavništva je sinergijska suradnja u realizaciji individualnih i zajedničkih projekata od strateškog interesa za područje svih pet županija te održavanje sastanaka s relevantnim dionicima iz institucija EU i predstavnicima RH u Bruxellesu. Župan Marušić u Bruxellesu je sudjelovao i na tzv. Otvorenim danima u sklopu kojih je održan Europski tjedan regija i gradova. Riječ je o godišnjem događanju tijekom kojeg gradovi i regije EU predstavljaju svoje vizije i kapacitete za ekonomski razvoj i otvaranje radnih mjesta, primjenu europske kohezijske politike i dokazivanje važnosti lokalne i regionalne razine pri upravljanju dobrima. Kao član Odbora regija, ali i kao predstavnik Brodsko-posavske županije događanju je nazočio i Marušić koji je u svom izlaganju na panelu istaknuo da kao član hrvatske delegacije, ali i kao regionalni dužnosnik daje punu potporu nastojanjima da se kohezijska politika i dalje zadrži kao glavni alat regionalnog razvoja.

– “Kao župan pogranične županije razumijem ulogu kohezijske politike koja nadilazi granice EU. Svjedoči tome i provedba programa obrane od poplava u sklopu projekta JENTRAP koji smo proveli s našim prekograničnim partnerima iz Grada Šapca u Srbiji te obnova škola koju smo proveli s partnerima iz BiH. Izražavam nadu i vjerovanje da će i dalje postojati sredstva za ovakve korisne razvojne projekte.” – kazao je Marušić. 

Komentari
Prethodni članakDanas u Novoj Gradiški street-art izložba “Krilati konj”
Sljedeći članakDani kruha u Dječjem vrtiću “Maslačak”