Tradicionalno prvi dan nove godine, Župan brodsko – posavski Danijel Marušić i dožupan Davor Vlaović posjetili su rodilišta u brodskoj i novogradiškoj bolnici, te rodilje darivali ružama. Uz to je rodiljama uručena i novčana potpora. Ovom tradicionalnom posjetu nazočila je i sanacijska upraviteljica Opće bolnice “Dr. Josip Benčević” Ljepša Rakas Vujčić koja nije krila svoje zadovoljstvao pohvalama koje su izrekle rodilje.

Prema riječima doktora Borisa Lovrića, dežurnog ginekologa, u 2015. godini u novogradiškom rodilištu rođeno je 353. djece. Svake godine se broj smanjuje za 40. Posljednjeg dana stare godine u rodilištu novogradiške bolnice rodili su se Valentina Šagovac, kći Magdalene i Josipa iz Dragovaca, Jelena Bašić kći Sandre i Marka iz Nove Gradiške (Kovačevac) i Gabriel Grgić, sin Bernarde i Gorana iz Nove Gradiške. Iako u novogodišnjoj noći nije rođeno niti jedno dijete, na sam dan Nove godine u pripremi je bila jedna rodilja.

“Pad nataliteta odraz je cjelokupnog lošeg gospodarskog stanja u državi, pa tako i u Brodsko – posavskoj županiji, ali i odlaska cijelih obitelji u druge zemlje. Nažalost, nekad su odlazili samo muškarci kao hranitelji obitelji, a danas odlaze za njima majke s djecom.” rezimirao je dr. Lovrić prilikom ove posjete. Dožupan Davor Vlaović smatra kako se poboljšanjem gospodarskog stanja može utjecati na porast nataliteta, te je zajedno s Županom zaključio kako će se intezivno raditi na poboljšanju uvjeta i boljeg okruženja za zasnivanje mladih obitelji.

no images were found

Komentari
Prethodni članakNova godina donosi sa sobom pravu zimu: Snijeg će za vikend prekriti veći dio Hrvatske
Sljedeći članakSutra obljetnica “Širinci ’92”