PRVI vikend u novoj godini pokazat će pravo lice zime. Nakon natprosječno toplog prosinca u kojem gotovo da i nije bilo oborina, početak siječnja donosi pravo zimsko vrijeme. Tako već tijekom subote, kako javlja DHMZ, možemo očekivati oborine. U priobalnom dijelu očekuje se kiša koja će jačati prema nedjelji, a najveće oborine očekuju se u nedjelju ujutro. Kiša će padati tijekom cijele nedjelje, a u nedjelju navečer trebalo bi doći do djelomičnog razvedravanja.

Jaku kišu pratit će i izrazito niske temperature, posebno u Istri gdje bi se u nedjelju navečer živa u termometru mogla spustiti i do -6 stupnjeva. Najviše dnevne temperature kretat će se do 7 stupnjeva, osim na krajnjem jugu gdje bi živa na termometru tijekom vikenda mogla uhvatiti i dvoznamenkasti iznos.

Dok će u priobalju većinu vikenda padati kiša, u kontinentalnoj Hrvatskoj problem u prometu mogao bi stvarati jak snijeg. Snijeg se očekuje već u subotu prijepodne, a najviše će ga napadati s noći sa subote na nedjelju. Naravno, snijeg će pratiti i niske temperature koje su u kontinentalnoj Hrvatskoj neće ni penjati iznad ništice. Tako bi se u Zagrebu živa u subotu mogla spustiti na -5 stupnjeva, a slične temperature bilježit će i većina drugih kontinentalnih gradova.

Komentari
Prethodni članakI to je moguće – Katolički svećenik tijekom mise zapjevao partizansku pjesmu!
Sljedeći članakŽupan Marušić i dožupan Vlaović posjetili rodilište / Foto