U ponedjeljak je u svim školama na području Brodsko-posavske županije započela nova nastavna godina. Po prvi puta u školske klupe u školskoj godini 2023./2024. sjelo je 1183 prvašića, odnosno 79 prvašića više nego prošle školske godine. Prvi dan škole uvijek sa sobom nosi pregršt uzbuđenja kako za učenike i roditelje tako i za učitelje.

Župan dr.sc. Danijel Marušić, već tradicionalno, prvoga dana nastave obilazi neke od škola s područja Brodsko-posavske županije kako bi prvašićima poželio uspješan početak školovanja. U pratnji privremene pročelnice Upravnog odjela za obrazovanje, šport i kulturu gđe. Anice Vukašinović, te u suradnji s “Radio Slavonijom”, ove godine župan dr.sc. Danijel Marušić posjetio je osnovne škole OŠ Okučani, OŠ Sibinjskih žrtava u Sibinju, OŠ „Ivan Filipović“ u Velikoj Kopanici gdje su ih dočekali ravnateljica Ivana Mijatović (Okučani) i ravnatelji Josip Šišmanović (Sibinj) te Žljko Flidr (Velika Kopanica) te općinski načelnici Aca Vidaković, Josip Pavić i Ivan Meteš.

Nakon prigodnih priredbi koje su učenici zajedno s nastavnicima upriličili kako bi obilježili povratak u školske klupe, župan dr.sc. Danijel Marušić prvašiće je darivao i prigodnim poklonima koje je priredila Radio Slavonija.

Svim prvašićima, a i svim ostalim učenicima želimo sretan prvi dan škole, da im škola ostane u zaista lijepom sjećanju, da usvoje nova znanja, ali da ne zaborave na igru. Puno sreće želimo i svim djelatnicima škola, a naravno i roditeljima.

 

Komentari
Prethodni članakZa čistu Savu: Održana eko akcija KPA Marsonia „Sava 2023“
Sljedeći članakSutra obilježavanje Svjetskog dana prve pomoći: Pridružite im se na središnjem gradskom trgu