SLAVONSKI BROD – U organizaciji Kluba podvodnih aktivnosti Marsonia, u subotu 2. rujna održana je tradicionalna eko akcija “Sava 2023”. Više od 100 ronioca iz hrvatskih, ali i ronilačkih klubova iz susjednih BiH i Srbije sudjelovalo je u akciji, a njih 50-ak i u ronjenju u Savi, s čijeg su dna, u vrlo otežanim uvjetima slabe vidljivosti izvukli hrpe staklenih i plastičnih boca, kanti, željeznih predmeta i svakovrsnog drugog smeća, što ga je slučajno ili namjerno odbacila ljudska ruka ili pak nanijeli vjetrovi i valovi.
“Cilj je ispunjen – naši su vrijedni ronioci zaronili u rijeku Savu, i u prilično teškim uvjetima i uz nikakvu vidljivost, uspjeli s dna savskih voda, uglavnom na opip, izvući makar dio onoga čemu tamo nije mjesto”, rekao je predsjednik KPA Marsonia Robert Kalanj, na kraju zahvalivši svima koji su na bilo koji način sudjelovali i pomogli u organizaciji ove eko akcije. A stigli su ekipe iz Kluba podvodnih aktivnosti “Vukovar”, KPA Vodomar iz Duge Rese, Ronilačkog kluba Geronimo iz Zagreba, Ronilačkog kluba Mostar, Ronilačkog kluba Dunav iz Novog Sada, kao i nekoliko samostalnih ronioca iz Petrinje i Beograda.

Za sve njih, koji su se namučili kako bi u zaista teškim uvjetima ronili i kupili smeće s dna rijeke Save, KPA Marsonia osigurali je trodnevni kamp na SRC Poloj i bogatu okrjepu.

Autor: Ivica Vlašić

 

Komentari
Prethodni članakObjavljena prva procjena ranih usjeva u 2023.
Sljedeći članakŽupan Danijel Marušić obišao prvašiće: Puno sreće svima!