Kako bi javnosti predstavili neka od ulaganja u 2019. godini na području poboljšanja cestovne infrastrukture u Brodsko-posavskoj županiji, župan Danijel Marušić u pratnji zamjenika Stjepana Bošnjakovića i ravnatelja županijske uprave za ceste Antunom Dukićem, jučer je obišao aktualna cestovna gradilišta ŽUC-a na kojima se izvode ili su završeni radovi prema planu za 2019. godinu.

Jedna od stanica bila je i Nova Gradiška gdje ga je dočekao gradonačelnik Vinko Grgić, nakon čega su obišli gradilište na Trgu kralja Tomislava gdje se privode kraju radovi na izgradnji kružnog toka u vrijednosti od 1.800.000 kuna. 

Naglasio je Vinko Grgić važnost ovog kružnog toka, te zahvalio Županiji na ćelu sa županom Danijelom Marušićem na sudjelovanju u ovom projektu.

-“U Novoj Gradiški smo imali šest problematičnih prometnih točaka koje smo detektirali prije nekoliko godina. Ovdje je bilo puno prometnih problema i ovaj kružni tok je četvrta točka koju rješavamo. Ostaju nam još dvije koje ćemo riješiti sljedeće godine, a to su postavljanje semafora na raskrižju kod TANGA i kružni tok kod Pauna, jer je to neprilagođena prometnica i žarišna točka u našem gradu. Nadam se da ćemo i to realizirati zajedno sa Županijom.”

Župan Danijel Marušić izrazio je zadovoljstvo što se radovi na izgradnji kružnog toka privode kraju, te je dodao:

-“Županijska uprava za ceste dosita je puno ulagala u cestogradnju na području Nove Gradiške, od kružnog toka kod Kauflanda, postavljanja semafora na križanju kod FINE  i rekonstrukcije Potočne ulice na kojoj će se iduće godine završiti radovi na dijelu kod TANGA. U nadležnosti ŽUC-a ulaganja u ceste u Novoj Gradiški bilo je dosta i to je pridonijelo sigurnosti u prometu, ali i novom i ljepšem izgledu grada.” – rekao je župan Danijel Marušić.

Ravnatelj županijske uprave za ceste Antun Dukić najavio je da će se uskoro postaviti završni sloj asfalta što će omogućiti puštanje u promet kružnog toka, dok se ostali radovi mogu završiti naknadno.

Uz Novu Gradišku župan je posjetio i dionicu ceste u Bodegraju, u općini Okučani, gdje su završeni radovi obnove kolnika u dužini 2,58 km u vrijednosti od 1.659.616 kuna. Ondje ga je dočekao načelnik općine Okučani, Aca Vidaković:

-“Ovo je jako bitna i prometna ulica, županijska cesta koja je bila neadekvatno riješena. Sada imamo lijepu i sigurnu cestu i to nam je jako bitno. S ovim potezom mi smo završili do kraja županijske ceste i imamo zasigurno na visokoj razini naše ceste na području općine Okučani” – istaknuo je Vidaković 

Nakon Bodegraja i Nove Gradiške župan Danijel Marušić nastavio je obilazak dionice ceste Bebrina – Slavonski Kobaš i radova na izgradnji dionice ceste Mala Kopanica – Novi Grad.

Komentari
Prethodni članakPolicajci ulovili rekordere!
Sljedeći članakDnevnik Diane Budisavljević u Kinu Nova Gradiška: Sat i nešto tišine i emocija