U nedjelju, 14, svibnja u župi Kraljice svete Krunice održano je slavlje sakramenta svete potvrde na kojoj se krizmanicima i njihovim kumovima obratio i požeški biskup dr. Antun Škvorčević.

Kako je još istaknuo u svojoj poruci krizmanicima, postoji nešto veoma važno za što bi ih želio ohrabriti:

– Opraštajući se sa svojim učenicima i odlazeći Ocu na dan svoga uzašašća na nebo, Isus s darom Duha Svetoga učenicima predaje i poslanje: „Bit ćete mi svjedoci (…) sve do kraja zemlje“ (Dj 1,8). I vama Isus u sakramentu svetog krštenja, svete potvrde i svete pričesti udjeljuje dar svoga Duha da biste ga mogli svjedočiti kao vlastitu sudbinu i smisao svoga postojanja po njegovoj ljubavi jačoj od smrti, te da druge ljude potaknete svojim primjerom pa i oni s njime budu pobjednici. Svojom dubokom i trajnom povezanošću s Isusom Kristom po svakodnevnoj molitvi, sudjelovanju na nedjeljnoj i blagdanskoj svetoj misi, zajedništvu s mladima i drugim vjernicima u vlastitoj župi, pohađanjem vjeronauka u školi, osobito zauzetošću u pomaganju ljudima u potrebi te životom u skladu s drugim evanđeoskim vrijednostima, svjedočite svima ljudima tko ste i iskusite smisao koji vam on daruje. Osluškujte u svom srcu govor Isusova Duha te slijedite njegove poticaje u odabiru životnog zvanja, posebno ako vas on poziva da ga nasljedujete u svećeničkom ili redovničkom zvanju, te na taj način budete svjedoci njegove ljubavi za svakog čovjeka. Otkrijte svoju veličinu u slobodi koja zna birati samo ono što je časno i pošteno, što vas potvrđuje u mladenačkom dostojanstvu.

Ne zaboravite: Crkva je vaša majka, ona vas je po svetim sakramentima rodila na Božji život, budite njezini vjerni sinovi i kćeri, zauzeti za veliki Božji naum o vama i drugima s kojima dijelite zajedništvo iste vjere, nade i ljubavi. Po vašoj živoj pripadnosti Crkvi nećete nikada ostati osamljeni na svom životnom putu. U nastojanju da budete Isusovi svjedoci u našoj hrvatskoj domovini, pratit će vas i moja molitva. Neka siđe na sve vas i vaše obitelji, na vaše svećenike i vjeroučitelje obilan Božji blagoslov! Od srca vas i s velikim poštovanjem srdačno u Gospodinu pozdravljam – istaknuo je biskup.

Svečano i dostojanstveno, kako i priliči, bilo je i na ovom slavlju svete potvrde, a priložene fotografije najbolje pokazuju sve.

Foto: župa Kraljice svete Krunice

 

Komentari
Prethodni članakIz škole na posao: Učenici Industrijsko obrtničke škole na studijskom putovanju u Umagu
Sljedeći članakŽupa Davor: Pješice do katedrale svetog Jakova u Santiago de Composteli u Španjolskoj