Novogradiška Industrijsko obrtnička škola kao strukovna škola već dugi niz godina osposobljava i obrazuje učenike u brojnim obrazovnim programima koji su sve više traženi i zapošljivi na tržištu rada. Učenicima koji se obrazuju za zanimanja kuhar i konobar grupacija „Plava laguna” nudi i stipendije, stoga su, kako bi ih upoznali s mogućnostima zapošljavanja u njihovoj tvrtki, organizirali dvodnevno studijsko putovanje. Evo kako im je bilo:

Učenici prvih, drugih i trećih razreda ugostiteljske struke (konobari i kuhari) u pratnji prof. Josipe Trinc i nastavnice Nade Velić sudjelovali su u dvodnevnom studijskom putovanju (8. -9. svibnja 2023.) u Poreč i Umag u organizaciji Plave Lagune d.d.

Posjetili su četiri hotela, dva u Poreču (Hotel Molindrio i Hotel Parentium) i dva u Umagu (Hotel Coral i Hotel Garden Istra) gdje su ih srdačno dočekali direktori ovih četiriju hotela te poveli u obilazak istih. Učenike su upoznali s načinom rada hotelskog kompleksa te organizacijom rada u kuhinji i restoranu što ih je najviše i zanimalo. Osim hotelskog eksterijera i interijera svih četiriju hotela učenike se posebno dojmila velika kuhinja u Hotelu Garden Istra te vesela i druželjubiva šefica kuhinje gđa Vesna.

U Hotelu Garden Istra održana je i prezentacija kojom je gđa Erika Blašković učenicima predstavila: Plavu Lagunu (njihovu tradiciju i vrijednosti), mogućnosti stipendiranja učenika, prijavu za posao te edukacije svojih djelatnika (Kuharska akademija, Konobarska akademija, Edukacije stranih jezika, Interni program razvoja).

Srdačno zahvaljujemo našim domaćinima iz Odjela ljudskih resursa gđi Eriki Blašković i gđi Željki Despot te gosp. Igoru Glavurdiću, voditelju Personalnog doma Plava Laguna gdje smo bili smješteni na iznimno ugodnom gostoprimstvu, kao i direktorima hotela koje smo obišli.

Studijsko putovanje postiglo je svoj cilj: učenici prvih i drugih razreda dobili su dodatnu motivaciju za učenje i rad, ali i motivaciju za prijavu stipendiranja sljedeće školske godine, dok neki učenici trećih razreda razmišljaju o prijavi za posao u Plavoj Laguni.

Među učenicima koji su sudjelovali u studijskom putovanju je i jedna stipendistica Plave Lagune, učenica 3.H razreda Ivana Majdandžić, koju su naši domaćini posebno pozdravili te poželjeli srdačnu dobrodošlicu u njihov tim.“

Tekst napisala: Josipa Trinc

 

Komentari
Prethodni članakTražiš posao? Evo što se nudi na području Nove Gradiške i okolice
Sljedeći članakŽupa Kraljice svete Krunice: Održano slavlje sakramenta svete potvrde