Na svečanosti proglašenja najuspješnijih sportaša i sportskih djelatnika Grada Nova Gradiška Zlatnu medalju Saveza sportova Nova Gradiška dobila je dugogodišnja sportska djelatnica, rukometašica Ljiljana Zdunić.

Ljiljana je ovo vrijedno priznanje dobila u dvostrukoj ulozi, kao predsjednica i trenerica Rukometnog kluba „Slavonka”.

Uz podršku Grada Nova Gradiška, Saveza sportova i Zajednice sportskih udruga Saveza Brodsko posavske županije, Ljiljana je, uz Školu rukometa ustrojila i tri dobne skupine s kojima trenira i natječe se. Time je pokazala da se njeno dugogodišnje prvoligaško igračko iskustvo veoma dobro iskoristilo i poslužilo kao temelj za trenerski rad.

– Zahvaljujem se svima na nagradi, predivan je ovo osjećaj. Aktivno sam igrala rukomet 25 godina, a više od deset godina je tu i trenerskog rada. Uglavnom, imam dugogodišnji igrački staž. Kada se krene u sport na tome treba ustrajati. To ja danas govorim i djeci koju učim, da je sport jedan presjek života. Kako se naučite boriti i igrati u sportu, tako će vam biti i u životu. Ako se borite, ustrajete, uspjet ćete. Iz tih razloga treba podržati sve sportaše, posebice mlade.

Sport iziskuje velika odricanja, međutim kada se vidim s kolikim sam generacijama igrala i trenirala ih, shvatim da je to jedan predivan osjećaj. Posebice mi je drago kada me sretnu mlade žene ili muškarci jer ja treniram i muški rukomet i sjetimo se svih zajedničkih trenutaka i utakmica onda je to jedan, zaista, lijep osjećaj – kaže Ljiljana.

 

Komentari
Prethodni članakPotpisan ugovor o izgradnji pročistača otpadnih voda aglomeracije Nova Gradiška-Cernik-Rešetari
Sljedeći članakNajluđe i najšarenije doba u godini: “Pokladni dani u Novoj Gradiški”