Tradicionalni 44. Festival tamburaških pjesama „Zlatni glas zlatne doline 2018.“ u Kaptolu donio je 18 novih pjesama u izvođenju tamburaških sastava i solista uz pratnju tamburaša Rubato s područja kontinentalne Hrvatske. Organizator je bila ožćina Kaptol u suradnji sa Udrugom za glazbu „Pan press“ iz Požege,a pod pokroviteljstvom Požeško-slavonske županije, a festival je pratilo nekoliko stotina gledatelja.

Odlukom stručnog žirija prvu nagradu, a to je uz novčani iznos snimanje video –spota i nastup na požeškom „Aurea festu“ osvojio je TS Lajbeki iz Velike Gorice s pjesmom Noćas ti dolazim u snove koju je na tekst Đurđe Habel uglazbio Matija Kos,te aranžirao Krunoslav Dražić, drugi je TS Tkanica iz Nove Gradiške sa skladbom „Jedna runda“ Gorana Ivanovića Laca, a treći grupa Happiness iz Karlovca i pjesma Pozdravi mi Slavoniju koju je na tekst Pere Picukarića skladao Vlado Smiljanić.

Posjetitelji u dvorani svojim glasovima prvu nagradu su dali muškoj pjevačkoj skupini Baće iz Tenje koji su uz TS Žeteoci otpjevali pjesmu Josipa Valentića Na utvaju, druga je Ana Baketarić iz Pleternice s pjesmom „Zatvori oči“ autora glazbe Alena Mozera i teksta Ivana Olića, te treći Željko Witovsky iz Osijeka(pjesma Gubitnik za koju je tekst napisala Štefanija Soldan, te glazbu i aranžman Alen Mozer).

Naklon pozdravne riječi načelnika općine Kaptol Mile Pavičića prigodnim riječima festival je otvorio požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, a nakon dodjele nagrada zatvorio ga je Josip Soudek, zamjenik kaptolačkog načelnika koji je proglasio otvorenim natječaj za jubilarni 45. „Zlatni glas zlatne doline 2019.“. Gosti festivala bile su Slavonske lole koje su izvele jednosatni program dok je radio festivalski žiri.

Objavljen je festivalski album čijom prodajem je prihod dat za potrebe Caritasa župe sv. Petra i Pavla u Kaptolu.

Tehničko snimateljska ekipa „Studija Paradigma“ iz Osijeka snimala je festivalske nastupe, a snimku će emitirati 11 televizija u RH i dvije u susjednoj Bosni i Hercegovini koje su medijski pokrovitelji. Uz njih to su još portali pozega.eu i slavonski.hr, Radio Osijek, RVA, Soundset Požega i Kronika Požeško-slavonska.

Piše: Jelenko Topić/ Foto:Facebook TS Tkanica

Komentari
Prethodni članakNova Gradiška “Europa u malom”: Održana Smotra dječjeg folklora “Djeca u Europi mogu skupa” / foto
Sljedeći članakGolijada “Sloge” na domaćem terenu