U organizaciji Hrvatske kulturno umjetničke udruge “Trenk”, novogradiške Udruge slijepih, Udruge volontera i Biciklističkog kluba “Psunj” danas je na središnjem gradskom trgu održana Druga smotra dječjeg folklora “Djeca u Europi mogu skupa”.

Na središnjem gradskom trgu u Novoj Gradiški tim povodom organizirali su nekoliko sadržaja, izložbu radova sudionika manifestacije, biciklijadu te nastup dječjih folklornih skupina.

Ulicama grada prošetala je vesela povorka dječjih skupina i krenula biciklijada ulicama grada, a na središnjoj gradskoj pozornici sve bogatstvo običaja i folklora svoga kraja prikazale su dječje folkorne skupine iz Vrpolja, Požege, Rajića, Drežnika, Slavonskog Broda i Nove Gradiške.

Uz domaćine, članove Hrvatske kulturno umjetničke udruge “Trenk”, nastupili su članovi dječjih folklornih skupina Kulturno umjetničkog društva “Ivan Meštrović” iz Vrpolja, KUD-a “Drežnik”, Folklorne skupine Društva Naša djeca “Osmijeh” iz Rajića, Ukrajinskog kulturno prosvjetnog društva “Ukrajina” iz Slavonskog Broda te Gradskog kulturno umjetničkog društva “Požega”.

Manifestaciju je otvorio gradonačelnik Vinko Grgić, a okupljene izvođače pozdravili u ime Hrvatske kulturno umjetničke udruge “Trenk” Helena Šokac i u ime Biciklističkog kluba “Psunj” Saša Keser.

Biciklisti su krenuli put Strmca na zajedničko druženje, dok su suorganizatori manifestacije, članovi Udruge slijepih Nova Gradiška, Udruge volontera i “Trenkovci” na štandovima prikazali sve što rade na svojim radionicama.

Orila se danas središnjim gradskim trgom vesela dječja pjesma, plesalo se, radovalo i još jednom pokazalo da djeca u Europi, zaista, mogu skupa.

Manifestacija je održana pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske, a pomogli su je i brojni sponzori, stoga im organizatori, kako nam rekoše, zahvaljuju na svemu.

Bilo je ovo još jedno sjajno druženje i dokaz da se Slavonija i naš grad itekako imaju čime dičiti i ponositi, stoga, im na svemu viđenom i doživljenom upućujemo sve čestitke!

Današnja prijepodnevna događanja u gradu upotpunili su i članovi Oldtimer kluba “Classic 99” koji su upriličili tradicionalnu izložbu starih vozila i motocikala.

 

no images were found

Komentari
Prethodni članakObitelji, roditelji, djeca Dan obitelji obilježili igrom
Sljedeći članak„ZLATNI GLAS ZLATNE DOLINE 2018.“: Odlukom žirija druga nagrada TS Tkanica iz Nove Gradiške