Pandemija koronavirusa utjecala je na završetak svih sportskih natjecanja u Hrvatskoj i dok su neki završili sezonu, mnogima je bila prekinuta. Ženski odbojkaški klub “Nova Gradiška” u trenutku prekida prošle sezone držao je 6. mjesto u Prvoj hrvatskoj ligi, drugom rangu.

Prošla sezona je poništena, međutim rezultati su djelomično priznati samo onim ekipama koje su izborili viši rang .Tako su Dinamo i Dubrovnik ušli u Superligu, nitko nije ispadao iz liga, a u Prvu ligu drugi rang u kojem se natječu naše odbojkašice su ušla 4 nova kluba.

Ovaj tjedan novogradiške odbojkašice započele su s pripremama za novu sezonu, a na prošlu se osvrnuo trener Ženskog odbojkaškog kluba “Nova Gradiška”, Damir Runjaš:

-“Prošla godina je bila rezultatski dosta dobra, nama je bila izazovnija i nešto teža jer nismo igrali u svojoj dvorani, bili smo bili domaćini u dvorani u Adžamovcima i moram reći da smo primljeni super i osjećali smo se odlično. Također smo bili jako zadovoljni odazivom publike i čak razmišljamo da i ove sezone odigramo pokoju utakmicu u toj dvorani.”

Naveo je i kakvo je stanje u klubu, te dodao kakva su očekivanja za nadolazeću sezonu:

-“Za narednu sezonu nemamo nekakvih prevelikih očekivanja, cilj je zadržati stabilnost. Ostali smo bez dvije jako bitne igračice iz prve postave i tu smo hendikepirani, međutim radimo na tome i da nam se pridruže neke nove igračice tako da ćemo opet imati dobru ekipu, Cilj je biti stabilan, nekakva sredina ljestvice. Ipak bojim se da će ova sezona biti sjeckana i rezana i da bi moglo biti svakakvih situacija zbog situacije s koronavirusom. Iz našeg saveza još nismo dobili nikakve upute što ako se nešto dogodi, kakve će biti reakcije, jer svi su klubovi tanki s igračkim kadrom i ako se samo netko zarazi ili završi u izolaciji, to bi već moglo biti neregularno jer neće biti osnova za igranje utakmica. Mi se pripremamo za igrati, a prilagodit ćemo se svakoj situaciji.”

Komentari
Prethodni članakZapočelo potpisivanje ugovora o bespovratnim potporama s mikro poduzetnicima BPŽ
Sljedeći članakNaša pozitiva: Novokapelački umirovljenici pjevaju, druže se, ali i zapošljavaju…