U raspravi je Ronko istaknuo kako je “‘nazovi-zalaganje’ izvjestitelja Davora Bernardića postalo već degutantno i perverzno, neiskreno i licemjerno i da se njemu živo fućka za plaće, mirovine i standard hrvatskih građana jer je on sebe namirio kao čovjek koji ima 39 godina života, niti jednog dana radnog staža izvan saborskih klupa, da je sa 37 godina života ostvario pravo na mirovinu”.

RASPRAVA u Hrvatskom saboru koje je na temu Prijedloga zakona o porezu na dohodak predlagača Kluba zastupnika SDP-a održana u utorak, donijela je zanimljivu raspravu.U raspravu se uključio i bivši član SDP-a,sada nezavisni zastupnik i član Kluba zastupnika stranke Milana Bandića, Zdravko Ronko.

U raspravi je istaknuo kako je “‘nazovi-zalaganje’ izvjestitelja Davora Bernardića postalo već degutantno i perverzno, neiskreno i licemjerno i da se njemu živo fućka za plaće, mirovine i standard hrvatskih građana jer je on sebe namirio kao čovjek koji ima 39 godina života, niti jednog dana radnog staža izvan saborskih klupa, da je sa 37 godina života ostvario pravo na mirovinu koju kad bi sad aktivirao ne bi bila manja od 7.500 kn te da su i ostali izvjestitelji (Arsen Bauk i Gordan Maras) istih referenci te da građani to trebaju znati da bi ih na slijedećim izbora odavde izbacili kako više ne bi zagađivali saborski prostor”.

Što se tiče Prijedloga SDP-a Ronko je naglasio kako ga podržava i da će za njega glasovati podsjećajući da je on takvu ideju izložio još u svojoj raspravi o Konačnom prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o porezu na dohodak 27. rujna 2018. godine (za koji nije glasovao) te u Amandmanu na Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o porezu na dodanu vrijednost od 15. studenog 2018. godine u kojem je istaknuo kako ne treba ići na smanjenje PDV-a na 24% već da se višak sredstava s te osnove koji je sasvim dostatan usmjeri na povećanje osobnog odbitka sa 3.800 kn na 5.000 kn.

“Iz te moje rasprave nastao je i ovaj prijedlog SDP-a, koji su mi blago rečeno ukrali”, rekao je Ronko koji kaže kako članstvo u Klubu Stranke rada i solidarnosti i nezavisnih zastupnika neće i ne može biti prepreka da podrži taj „svoj” prijedlog. 

Komentari
Prethodni članakObavijest o upisu djece u Dječji vrtić Čarobni svijet u Rešetarima
Sljedeći članakRasadnik Zvonka Šporčića jedna je od najuspješnijih poljoprivrednih tvrtki u našem kraju