Župan Brodsko-posavske županije donio je odluku o proglašenju stanja elementarne nepogode na višegodišnjim voćnim nasadima izazvane mrazom na čitavom području Brodsko-posavske županije.

Uslijed niskih temperatura tijekom noći sa 9. na 10. travanj 2012. godine koje su se kretale od 1,7 do -11 °C već u 1 sat iza ponoći, prouzročene su velike štete na višegodišnjim voćnim nasadima budući su isti bili u najosjetljivijoj razvojnoj fazi – punoj cvatnji, precvjetavanju i fazi oplodnje cvjetnih zametaka. Stoga, župan Brodsko-posavske županije dr. Danijel Marušić proglasio je stanje elementarne nepogode za čitavo područje Brodsko-posavske županije.

Župan je tom odlukom zadužio Županijsko povjerenstvo za procjenu štete od elementarne nepogode da odmah, zajedno sa stručnim povjerenstvima poduzme sve aktivnosti i mjere radi procjene nastale štete te o svom radu izvješćuju župana Brodsko-posavske županije. Ujedno je obvezao općinska i gradska povjerenstva da najkasnije u roku od osam dana podnesu izvješće o elementarnoj nepogodi.

Župan nalaže gradonačelnicima i načelnicima općina da u okviru svoga ovlaštenja poduzmu mjere i aktivnosti u cilju ublažavanja posljedica izazvanih ovom elementarnom nepogodom.

Autor: Nikola Knežević

Komentari
Prethodni članakU novogradiškoj ispostavi HZZ- a evidentirano 5120 nezaposlenih osoba
Sljedeći članakAktivnosti policije proteklog vikenda