Na području Policijske uprave brodsko-posavske tijekom proteklog vikenda evidentirana su 23 kaznena djela od kojih je 20 kaznenih djela iz općeg kriminaliteta i tri kaznena djela iz kriminaliteta droga. U strukturi općeg kriminaliteta 15 kaznenih djela su imovinska kaznena djela i to sedam kaznenih djela krađe (tri krađe i četiri krađe kada je ukradena stvar male materijalne vrijednosti), tri kaznena djela teške krađe i pet kaznenih djela oštećenja tuđe stvari.

Što se tiče stanja sigurnosti u cestovnom prometu, na prometnicama Policijske uprave Brodsko-posavske tijekom proteklog vikenda dogodilo se osam prometnih nesreća od kojih jedna s ozlijeđenim osobama i sedam s materijalnom štetom. U ovim prometnim nesrećama jedna osoba je zadobile lakše ozlijede.

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave brodsko-posavske evidentirano je osam prekršaja i to dva prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, četiri prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji, jedan prekršaj iz Zakona o strancima i jedan prekršaj iz Obiteljskog zakona.
Ovog vikenda evidentirana su tri požara  i dva pronalaska neeksplodiranih ubojitih sredstava.

Preventivno-represivna akcija „Alkohol“

Prometna policija je tijekom vikenda i to sa subote na nedjelju od 22 do 5 sati u jutro provela preventivno represivnu akciju „Alkohol“ u kojoj je poduzeto 35 mjera i radnji prema sudionicima u prometu koji su činili prekršaje.

Autor: PU BP

Komentari
Prethodni članakZbog mraza proglašeno stanje elementarne nepogode
Sljedeći članakNovogradiški volonteri nastavljaju s akcijom “Korak za Ljubicu”