Učenici Glazbenog odjela gradske Osnovne škole “Mato Lovrak” sinoć su održali svoj tradicionalni, završni koncert na kojemu su predstavili dio rada i aktivnosti u protekloj školskoj godini. Bila je ovo prigoda i za oproštaj s još jednom generacijom učenika koja je uspješno završila osnovnoškolsko glazbeno obrazovanje u ovoj ustanovi koja je kroz više od pola stoljeća svoga rada odgojila niz generacija glazbenika.

Iako odnedavno novogradiška Glazbena škola radi u sastavu gradske Osnovne škole “Mato Lovrak”, početne poteškoće su prevladane i nastavni plan i program se odvija neometano na korist svih učenika, ističe ravnateljica škole Vesna Lončar Cindrić:

– Učenici su uistinu prekrasni i predani svom radu. Ponosna sam na sve učenike, posebno na učenike šestog razreda od kojih je veliki dio učenika naše matične škole, djeca koja su većinu natjecanja u obrazovnim predmetima i predmetima u glazbenoj školi “iznijeli” na svojim leđima. Ponosna sam na sve njih i uistinu im čestitam.

Zadovoljstvo viđenim i odrađenim izrazila je i voditeljica Glazbenog odjela Ana Turkalj:

– Emocije su pomiješaju, imali smo ispite, pripremali koncert, a na kraju kada završni koncert bude ovako dobro odrađen, onda čovjeku ništa nije žao. Djeca su zadovoljna, sviraju od srca i mislim da je svaki koncert kruna našeg jednogodišnjeg rada. Želim čestitati svim našim učenicima, onima koji završavaju osnovnoškolsko glazbeno obrazovanje želim puno uspjeha i sretnih životnih trenutaka.

Sinoćnji je koncert bio prigoda i za oproštaj s “maturantima” Glazbenog odjela koji su punih šest godina savladavali osnove i teorije glazbe i sviranja.

U programu završnog koncerta brojnim glazbenim izvedbama sudjelovali su i oduševili posjetitelje Borna Crljenković, Hana Turkalj, Leon Turkalj, David Strmotić, Tea Vukelić, Anja Vukelić, Ines Lulić, Aryan Ghiassi, Petra Lulić, Rebeka Todorović, Lovro Tkalčec, Matija Lasović, Matko Vojnić, Filip Cindrić, Ema Straga šašić, Nika Margetić, Anja Lasović, Anja Vukelić, Martina Babić, Borna Franić, Karlo Bukvić, Petra Senić, Iva Češić, Helena Vuković, Amalija Tkalčec, Mihaela Lipovac, Mateo Poletto, Borna Klobučar i Luka Prpić.

no images were found

 

Komentari
Prethodni članakSutra Auto show i “Zelena akcija – Biciklijada 2016.”
Sljedeći članakNovogradiška Gimnazija dijamanta vrijedna / Foto