Udruga za prevenciju socijalnopatološkog ponašanja mladih “Prevencija” inicirala je pokretanje projekta kojim bi se pružila pomoć udomiteljima djece na našem novogradiškom području. U projekt su se uključili Udruga za pomoć osobama s autizmom “Sunce” i Udruga udomitelja djece, odraslih, starijih i nemoćnih osoba Brodsko – posavske županije “Leptirić” koji će kao partneri zajednički provoditi sve planirane aktivnosti.

Trogodišnji program za koji je odobreno oko pola milijuna kuna sredstava usmjeren je razvoju udomiteljstva. Programi su usmjereni podršci udomiteljima u području udomiteljstva za djecu – rad s djecom u riziku za razvoj i s problemima u ponašanju i teškoćama u učenju, rad s djecom s teškoćama u razvoju i promjenama u zdravstvenom stanju te rad s djecom predškolske dobi. Programom se pruža podrška udomiteljima u otklanjanju specifičnih problema udomljene djece osiguravanjem neposrednog rada stručnjaka s udomljenom djecom koja imaju emocionalne i razvojne teškoće, probleme u ponašanju i teškoće prilagodbe.

 
Za opći cilj Aleksandra Grubač, predsjednica Udruge “Prevencija” , istaknula je unapređenje i zaštitu prava djece u udomiteljskim obiteljima. Zadovoljna je suradnjom s partnerima, za koje kaže kako su u ovom projektu ravnopravni.

Komentari
Prethodni članakAPPRRR izdaje odluke o dodjeli sredstava iz Mjere 4
Sljedeći članakHOS u Novoj Gradiški / Foto