Završeni radovi u sklopu projekta „Sanacija kolnika ceste Ratarska ulica u Vrbju“
U sklopu Programa održivog razvoja lokalne zajednice koji provodi Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Općini Vrbje je krajem travnja odobren projekt „Sanacija kolnika ceste Ratarska ulica u Vrbju“. Početkom srpnja u Slavonskom Brodu, ispred zgrade Brodsko – posavske županije, održano je svečano uručivanje ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava u sklopu ovog i drugih programa, na kojem su prisustvovali tadašnji ministar Marko Pavić, državni tajnik u MRMSOSP Dragan Jelić i župan Danijel Marušić koji su dodijelili ugovore.
Tom prilikom je načelnik Općine Vrbje Igor Jurišić potpisao Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava iz Programa održivog razvoja lokalne zajednice, ukupne vrijednosti od 200.000,00 kuna, a ubrzo je Općina započela s radovima na sanaciji kolnika Ratarske ulice u Vrbju. Radovi su ovih dana i završeni, te je stanovnicima Vrbja, kao i svim posjetiteljima, olakšan pristup i kretanje ovom ulicom, čime se doprinosi povećanju kvalitete života žitelja općine.
Ovo je samo jedan u nizu projekata koje Općina Vrbje uspješno, iz godine u godinu, ugovara kroz ovaj natječaj i na taj način poboljšava uvjete življenja svojih stanovnika te zadovoljava njihove potrebe kroz razvoj komunalne i društvene infrastrukture.
Cilj Programa održivog razvoja lokalne zajednice je pridonijeti gospodarskoj, socijalnoj i demografskoj revitalizaciji potpomognutih područja u skladu s njihovim razvojnim posebnostima i u svrhu uravnoteženog regionalnog razvoja svih krajeva Republike Hrvatske. Program je koncipiran kao odgovor na razvojne prioritete lokalne i područne razine i predstavlja podršku u unapređenju društvene, javne, komunalne i socijalne infrastrukture, te razvoju infrastrukture kao preduvjeta za ulaganja i gospodarski oporavak. Program je namijenjen jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave koje su u skladu sa Zakonom o regionalnom razvoju Republike i Odlukom o razvrstavanju jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave prema stupnju razvijenosti stekle status potpomognutog područja. Program se u potpunosti financira iz Državnog proračuna Republike Hrvatske.

Općina Vrbje

Komentari
Prethodni članakUpozorenje građanima o novoj phishing kampanji: Ne nasjedajte, nego obrišite!
Sljedeći članakNa čelu novogradiške Industrijsko obrtničke škole nova je ravnateljica Mirela Brlić Trnka