Novogradiška bolnica svakim danom poprima novi izgled. Uz brojne dijagnostičke aparate koji su nabavljeni u posljednje vrijeme, perspektivan i stručan kadar, tu su i brojni radovi unutarnjeg i vanjskog uređenja bolnice. Među najnovijim su završena energetska obnova zgrade kuhinje, transfuzije i upravne zgrade Opće bolnice Nova Gradiška.

Tim povodom tiskovnu konferenciju održali su, u ime osnivača Brodsko posavske županije župan Danijel Marušić, ravnatelj novogradiške bolnice dr. Josip Kolodziej i pomoćnica ravnatelja za kvalitetu i voditeljica Odjela za anesteziju, reanimaciju i intenzivno liječenje dr. Tajana Milanović Robina.

– Ovo je samo jedan dio radova energetske obnove na novogradiškoj bolnici. U tijeku su radovi obnove stare i nove bolnice. Ukupna vrijednost radova energetske obnove na novogradiškoj bolnici je oko četrdesetak milijuna kuna, skoro dvije trećine radova su završeni.

Želim zahvaliti Brodsko posavskoj županiji i županu Danijelu Marušiću što su nas kandidirali za ove vrijedne europske projekte koji će omogućiti značajne financijske uštede. S obzirom da imamo paviljonski tip bolnice i troškovi energije su dosta visoki, energetska obnova nam puno znači, posebice u ova teška financijska vremena.

Osim energetske obnove, u bolnici je u tijeku još nekoliko projekata. Tu je projekt obnove Jedinice intenzivnog liječenja vrijedan 2,5 milijuna kuna, završili smo obnovu Odjela pedijatrije, tu je i novi Odjel za dijalizu. Moram reći da smo s početnih dvadesetak pacijenata došli do brojke od 40 što dovoljno govori o kvaliteti naše usluge i liječnika. Nabavili smo i 128 slojni CT aparat vrijedan pet milijuna kuna koji je trenutno među najboljim aparatima u Slavoniji, ali i šire.

Uz novu Jedinicu intenzivnog liječenja, u međuvremenu, smo uspostavili i respiracijski centar tako da vjerujem da ćemo time moći zadovoljiti potrebe naše regije.

Sva ova ulaganja ne bi bilo moguće realizirati bez velike pomoći našeg župana Danijela Marušića i Brodsko posavske županije u cjelini – rekao je dana, predstavljajući projekte, ravnatelj Opće bolnice Nova Gradiška dr. Josip Kolodziej.

Uskoro se otvara prostor Jedinice intenzivnog liječenja

– Tijekom mjeseca studenog očekujemo povratak o obnovljeni prostor Jedinice intenzivnog liječenja. S obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju to nam je iznimno važno, prije svega zbog većih kapaciteta, a na taj način oslobađamo trenutni prostor u kojem jesmo, a koji planiramo prenamijeniti u slučaju potrebe za dodatnim respiratorima, odnosno za bolesnike koji zahtijevaju invazivnu i neinvazivnu respiratornu potporu.

U samom odjelu bit će smještena četiri kreveta u glavnoj sobi i jedna izolacija. Tu je i soba za buđenje pri samom operacijskom traktu što nam je od izrazite važnosti – dodaje je dr. Tajana Milanović Robina.

Zadovoljstvo realiziranim projektima iskazao je i župan Danijel Marušić:

– Vrijednost radova energetske obnove upravne zgrade je oko 404 tisuće kuna, zgrade transfuzije 490 tisuća kuna i kuhinje oko 700 tisuća kuna. Naravno, da se radi o uštedi energije, očuvanju okoliša, ali i ljepšem izgledu ovih zgrada. Apostrofirao bih još niz drugih projekata.

Tu je projekt uređenja zgrade stare bolnice vrijedan oko 9 milijuna kuna, nove bolnice, projekt „težak” 20 milijuna kuna, obnove ginekologije, anestezije, pedijatrije…

S nabavom opreme, možemo reći da je u novogradišku bolnicu dosada uloženo oko 80 milijuna kuna. Naravno da postoje još neki projekti koje bi željeli napraviti i kandidirati prema europskim fondovima. Ovom prilikom želim zahvaliti ravnatelju Opće bolnice Nova Gradiška dr. Josipu Kolodzieju, pomoćnici ravnatelja za kvalitetu dr. Milanović Robina i svim njihovim suradnicima koji sudjeluju u ovakvim uspješnim projektima – dodao je župan Marušić.

 

Komentari
Prethodni članakBESRAMNE KRADLJIVICE: S krađom počele u Vinkovcima, nastavile u Brodu i Gradiški
Sljedeći članakPčelari iskoristili ovogodišnju omotnicu – isplaćeno 14,8 milijuna kuna