Dugo očekivani Advent u Starom Petrovom Selu jučer je upalio sva svoja svjetla, i time mještane, ali i sve koji su ga došli vidjeti, uveo u najljepše doba godine. Nikad ljepše i svečanije nije izgledalo u Starom Petrovom Selu, a organizacija, koja se svake godine podiže na novu razinu, oduševila je sve generacije.

U crkvi svetog Antuna Padovanskog održan je Božićni koncert na kojem su se predstavili brojni izvođači. Domaćini iz KUD- a ”Tamburica”, vjerni čuvari tradicije iza kojih je gotovo pola stoljeća djelovanja, otvorili su prigodnim nastupom ovogodišnji Advent, dok je Dječji vrtić ”Vjeverica”, već tradicionalno, sve prisutne počastio za blagdane neodoljivim performansom. Zbor umirovljenika ”Zlatna grana”, Župni zbor sv. Antuna Padovanskog i gosti TS Drežnik dodatno su upotpunili atmosferu.

Nakon Božićnog koncerta, uslijedio je zanimljiv i bogat program u Hrvatskom pučkom domu u središtu Općine. 

Udruga vinogradara i voćara ”Sveti Vinko” osigurala je kuhano vino i čaj, što je neizostavni dio svakog Adventa, a i ove godine, mještane Općine Staro Petrovo Selo, ali i sve putnike namjernike dobrom glazbom zabavljao je TS Satir.

Prvi Sajam zdrave sezonske prehrane koji se provodi kroz EU projekt ”Zdravi ljudi, zdrava općina”, privukao je znatiželjnike za stol, a tamo su ih dočekale palačinke, sarma, džem bez šećera i mnoštvo drugih delicija s kojima su brojni ”omastili brk”.

– Lijepo je vidjeti sav taj narod kako bezbrižno uživa i veseli se. Sreću, veselje, Božji blagoslov i samo najljepše želje poručio bi svojim mještanima, ali i svim ljudima povodom nadolazećeg blagdana Božića i Nove Godine – rekao je zadovoljno Nikola Denis

Ni ove godine Općina Staro Petrovo Selo nije zaboravila na najmlađe. Za njih su osigurali dolazak, njima najvažnijeg Božićnog lika – Djeda Božićnjaka s poklonima, koji je mališanima stavio poseban osmjeh na lice i neizmjerno zadovoljstvo.

Vidljiv je napredak Općine u svim aspektima, od ukrašavanja, pa sve do organizacije velikih manifestacija poput ove, jer kako kažu posjetitelji, načelnik sa suradnicima svake godine doda po nešto. Prepoznao je Denis važnost zbližavanja i druženja u ovo predblagdansko vrijeme, a svakako ga za primjer mogu uzeti i drugi načelnici Općina.

 

Komentari
Prethodni članakProračun Općine Rešetari za 2020. godinu ”težak” gotovo 54 milijuna kuna
Sljedeći članakNova Gradiška: Vikao i galamio na medicinsko osoblje, fizički se sukobili…