Tijekom vikenda policijski službenici su u 9 slučajeva intervenirali temeljem dojave o remećenju javnog reda i mira (4 u Novoj Gradiški, 3 u Slavonskom Brodu, 1 u Donjim Andrijevcima i 1 u Starim Perkovcima).

Dana 21. prosinca u 17.30 minuta, 40-godišnjak je vikao i galamio na medicinsko osoblje u bolnici u Novoj Gradiški, a u 1 sat, 27-godišnjak je na ulici, vikao, galamio i bacao kante za smeće. Dana 22. prosinca, u 2.10 minuta, 18-godišnjak je remetio javni red i mir vikom i galamom, a po dolasku policijskih službenika iste je vrijeđao i omalovažavao riječima, dok je u 4 sata, 25-godišnjak fizički napao 23-godišnjaka ozlijedivši ga. Liječnička pomoć je 23-godišnjaku pružena u bolnici u Novoj Gradiški, gdje je i zadržan, a ozljede trenutno nisu okvalificirane.

U Slavonskom Brodu, policijski službenici su prilikom nadzora prostora željezničkog kolodvora, dana 20. prosinca, u 19.40 minuta, uočili da tri osobe konzumiraju alkoholna pića na javnom mjestu. Utvrdili su da se radi o 62-godišnjaku, 41-godišnjaku i 37-godišnjaku.

Jučer (22. prosinca), u 11.15 minuta, na području općine Donji Andrijevci, 64-godišnjak je šetao ulicom noseći u rukama svog psa (pudlica), te je u jednom trenutku iz dvorišta obiteljske kuće (vlasništvo 34-godišnjaka) istrčao pas, koji je više puta 64-godišnjaka ugrizao za obje ruke. Ozlijeđenom muškarcu liječnička pomoć je pružena u Općoj bolnici „Dr. Josip Benčević“ u Slavonskom Brodu.

Na području općine Vrpolje, također jučer, oko 19.15 minuta, na ulici, ispred jedne obiteljske kuće, javni red i mir su u alkoholiziranom stanju narušavali 38-godišnjak i 32-godišnjak na način da su se zbog ranijih nesuglasica posvađali i udarali međusobno rukama i nogama. Obojica su u fizičkom sukobu lakše ozlijeđeni.

ČETIRI OSOBE LAKŠE OZLIJEĐENE U PROMETNOJ NESREĆI NA AUTOCESTI

Dana 21. prosinca, u 15.30 minuta, na autocesti A3, kod Nove Gradiške, na južnom lijevom kolniku, dogodila se prometna nesreća u kojoj su četiri osobe lakše ozlijeđene. Policijski službenici su očevidom utvrdili, da je 51-godišnjak upravljajući osobnim automobilom (Land Rover), zagrebačkih registracijskih oznaka, zbog ne držanja dovoljnog razmaka kada se kreće iza drugog vozila, udario u stražnji dio osobnog automobila BMW (švicarskih registracijskih oznaka), kojim je upravljala 35-godišnjakinja, a koja je smanjivala brzinu kretanja zbog prometne situacije ispred sebe. Odmah potom, zbog ne držanja dovoljnog razmaka kada se kreće iza drugog vozila, došlo je do udara prednjeg dijela osobnog automobila Ford Fokus (BG registracijskih oznaka), kojim je upravljao 54-godišnji državljanin Bugarske u Land Rover. Nakon toga, također zbog ne držanja dovoljnog razmaka, osobni automobil Škoda Octavia (zagrebačkih registracijskih oznaka), kojim je upravljao 39-godišnjak, udario je u stražnji dio Ford Focusa. U ovoj prometnoj nesreći lakše su ozlijeđene četiri osobe: 35-godišnja vozačica osobnog automobila BMW i putnici iz osobnog automobila Škoda (40-godišnjakinja, 7-godišnja djevojčica i 4-godišnji dječak), a kojima je liječnička pomoć pružena u bolnici u Novoj Gradiški, nakon koje su pušteni kući. Tijekom trajanja očevida od 15.30 do 18 sati, promet se odvijao usporeno desnom prometnom trakom. Policijski službenici protiv 51-godišnjaka, 54-godišnjaka i 39-godišnjaka podnose odgovarajuće prekršajne prijave mjerodavnom Općinskom sudu sukladno počinjenim prometnim prekršajima iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Komentari
Prethodni članakZavladala blagdanska čarolija u Starom Petrovom Selu: Održan još jedan Advent uz nikad bogatiji program!
Sljedeći članakDanas je Badnjak, prisjetimo se običaja na koje su vjerojatno mnogi zaboravili