Jučer je započeo ciklus gostovanja pametnih i knjiških ljudi u Bošnjak Beer&Gin Baru u Novoj Gradiški.

Ekipa Bošnjak Beer&Gin Bara ugostila je Danielu Uzelac i Mirelu Španjol Marković s kojima su sve znatiželjne glave razgovarale o današnjim idejama ženstvenosti i muževnosti, te načinu njihova oživotvorenja.

Kako su ženski princip živjele naše mame i bake?
Kako ženski princip žive današnje žene – jesu li boginje ili babuške?
Kakav je odnos muškog i ženskog principa danas, a kakav je bio prije 50 godina?
Kako zaustaviti prijenos transgeneracijske traume i mogu li to učiniti suvremeni muškarci i žene?

Sve to su pitanja na koja su novogradiščani i znatiželjni posjetitelji imali prilike dobiti odgovor.

U svojim knjigama Daniela Uzelac i Mirela Španjol Marković na različite načine obrađuju ženski princip.
Dok Daniela Uzelac u serijalu „Put boginje“ Daniela Uzelac: Put boginje, piše o idejama, Mirela Španjol Marković u romanu „Drugi peron, četvrti kolosijek“ piše o stvarnim osobama i odnosima. I odnosi i sudbine postaju izvor iskustva i pouke za autentično življenje vlastitih osjećaja, a upravo to bila je prava kombinacija za subotnje druženje u Bošnjak Beer&Gin Baru.

Daniela Uzelac autorica je serije “Put boginje” u kojoj su dosad objavljena tri naslova: “Buđenje boginje”, “Ritam boginje” i, najnoviji, “Div i diva”. Od 2013. godine vodi blog “Put boginje” koji je postao jedna od najposjećenijih web-lokacija u regiji za buđenje duboke ženstvenosti. Kao novinarka, objavila je 2006. knjigu “Igrači” s odgovorima 300 slavnih osoba o stvarnosti i mitovima našeg postojanja. Ekonomistica, radi na jednoj od sastavnica Sveučilišta Rijeka.

Mirela Španjol Marković, vodeća hrvatska poslovna konzultantica, autorica je romana “Drugi peron, četvrti kolosijek” o tri generacije slavonskih žena i shvaćanju ljubavi u proteklih burnih pola stoljeća. Direktorica i vlasnica tvrtke Ciceron komunikacije, specijalizirane za treninge vođenja, upravljanja i retorike. Kao gost docent bavila se retorikom na Fakultetu nove filologije u Tubingenu. Njezin priručnik za retoriku “Moć uvjeravanja” iz 2008. godine bestseler je nedavno objavljen u drugom izdanju.

Događaj je vodila Silvija Podoljak, a osim autorica, u razgovoru su sudjelovali i Sandra Pocrnić Mlakar, urednica spomenutih knjiga i vlasnica i direktorica izdavačke kuće Beletra – beletristika i priručnici.

Da bi događaj bio potpun pobrinuli su se Bošnjak Beer&Gin Bar koji su publici ponudili koktele na bazi GINA MB72 pod nazivima koji odgovaraju tematici knjiga.

Događaj je podržala i zamjenica gradonačelnika Ivana Trupina.

Organizatori su na kraju obećali kako će sigurno u njihovom novootvorenom Beer&Gin Baru ugostiti još poznatih lica i govoriti o brojnim temama. 

Komentari
Prethodni članak Ivana i Matija Panić iz Vrbove najveći uzgajivači dunja u Hrvatskoj
Sljedeći članak„Djeca u Europi mogu skupa“: U Novoj Gradiški okupilo se preko 200 mališana iz svih krajeva Hrvatske / foto