Tko god danas prolazi ili je prolazio novogradiškom Stepinčevom ulicom može ili je mogao  primijetiti radove koji se odvijaju u njoj.

Radovi se vrše na otklanjanju drveća, točnije breza, koje već nekoliko godina žiteljima Stepinčeve ulice zadaju probleme, kako estetske naravi tako i one zdravstvene jer su kod brojnih stanovnika ulice izazvale brojne alergijske reakcije. 

Prilikom obilaska ulice susreli smo uvaženog gradskog vijećnika, gospodina Marjana Radića koji ujedno ima i funkciju koordinatora za življenje i komunalnu infrastrukturu grada Nova Gradiška u timu gradonačelnika Vinka Grgića koji je pojasnio situaciju u Stepinčevoj ulici. 

– Našim građanima je poznato da već par godina mjesni odbor Urije odnosno građani Ulice Alojzija Stepinca traže uklanjanje breza. Gospodin gradonačelnik u studenome prošle godine održao je sastanak sa stanovnicima te ulice, te obećao da će se realizacija zahtjeva odviti u siječnju ove godine. Evo došao je taj dan, tako da smo krenuli s provedbom obećanja. Uklonit ćemo breze i na zahtjev građana ulice Alojzija Stepinca posadit ćemo jedinstveno kuglasto drveće kakvo je i na početku iste ulice. Po prvi put smo primijenili i dobru praksu da se drva koja ostaju uklanjanjem tih breza doniraju ljudima u potrebi iz te ulice- objasnio je vijećnik Radić 

Ovom prilikom gospodin Radić poziva sve one koji su u potrebi da se jave njemu osobno ili u ured gradonačelnika kako bi im se na ovaj način osigurala pomoć u zimskom ogrjevu. 

Radovi na uklanjanju breza u Stepinčevoj ulici trebali bi biti završeni do kraja tjedna, nakon toga, početkom sljedećeg tjedna vršit će se podjela drva, dok će se sadnja novog ukrasnog drveća obavit u veljači ove godine. 

no images were found

Komentari
Prethodni članakZVUČI KAO VIC, ALI NIJE: U Hrvatskoj i dalje rastu plaće!
Sljedeći članakOsigurana sredstva: Dom kulture do kraja godine bit će obnovljen