Da je novogradiškom Domu kulture hitno potrebna obnova svjesni su građani, ravnateljica istog Danijela Juranović, ali i gradonačelnik Vinko Grgić koji je obznanio kako su napokon osigurana sredstva prvenstveno za obnovu velike dvorane Doma kulture. 

Prošle godine grad Nova Gradiška i ravnateljica Pučkog otvorenog Učilišta Matija Antun Relković aktivno su radili na izradi i prezentaciji projekta vezanog za obnovu novogradiškog Doma kulture, napokon je njihov trud  urodio plodom kada je Ministarstvo Kulture potvrdilo prihvaćanje projekta i odobrilo pola milijuna kuna.

Uz tu dotaciju i grad će sufinancirati obnovu Pučkog otvorenog Učilišta Matija Antun Relković. Osigurano je još dodatnih milijun kuna za cijelu adaptaciju zgrade, tako će dio sredstava biti uloženo u uređenje interijera, a ostatak na eksterijer jedne od najprepoznatljivijih novogradiških ustanova. Ovih dana također se predaje projektna dokumentacija za energetsku obnovu zgrade, međutim ta obnova će se prolongirati do trećeg ili četvrtog dijela ove godine, zbog birokracije koju projekt mora proći, ističe gradonačelnik Grgić. Tako će u dogledno vrijeme, a svi se toplo nadaju, do kraja godine Dom kulture dobiti novo pročelje, stolariju i još neke detalje koje gradonačelnik još ne želi otkrivati, no ono što njega ali i djelatnike ove ustanove najviše veseli je rekonstrukcija cijele dvorane koja ima multifunkcionalnu ulogu. 

-Na žalost to se neće dogoditi sad odmah iako bi moglo, mi smo napravili jedan akcijski plan kako to realizirati, ali ne možemo ugroziti redovno funkcioniranje Doma kulture s obzirom na to da je sad sezona kako izložbi, tako i koncerata, manifestacija, ali i kino projekcija. Rekonstrukciju stoga planiramo započeti 1.6 i nadamo se završiti do 1.9, možda i ranije, do Novogradiškog glazbenog ljeta. Do tada ćemo napraviti sve one pretpostavke da se rekonstrukcija izvrši što povoljnije, a što kvalitetnije. Nešto će se smanjiti broj sjedala, ali će zato doći nove fotelje u kojima će posjetitelji moći višesatno uživati u filmskim projekcijama, ali i drugim kulturnim događajima. Strašno me veseli što ćemo Dom kulture u godini, godini i pol dana okrenuti naopako u pozitivnom smislu i imati jednu od najljepših dvorana na ovim našim prostorima, te omogućiti našim sugrađanima i svim našim gostima užitak u kulturnim događanjima u velikoj dvorani Doma kulture – pojasnio je gradonačelnik

Gradonačelnik je s ravnateljicom Doma kulture i kolegama, ljudima od struke uređenja interijera i eksterijera, pregledao građevinu kako bi zajednički odlučili što je potrebno mijenjati, a osim velike dvorane Doma kulture u prvom krugu preuređenja uključeno će biti i predvorje. 

no images were found

 

Komentari
Prethodni članakZapočeli radovi na uklanjanju breza iz Stepinčeve ulice
Sljedeći članakAkcijski triler “Putnik” danas stiže u Dom kulture