Započeli su radovi dogradnje, rekonstrukcije i opremanja zajedničkog društveno- kulturnog doma u Rešetarima, kao i prostora sjedišta Dobrovoljnog vatrogasnog društva Rešetari.

Sredstva za projekt dogradnje, rekonstrukcije i opremanje DVD-a Rešetari osigurana su iz fondova EU-Program ruralnog razvoja RH kroz operaciju 7.4.1. „Ulaganje u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga uz ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te pripremu infrastrukture.” Nositelj ugovorenih radova je DVD Rešetari.

Općina Rešetari je financirala izradu projekta uređenja vatrogasnog doma i prostora operativnog djelovanja DVD-a Rešetari, kao i prethodnu legalizaciju nelegalnog prostora te kompletnu prijavu na natječaj sa svom logistikom. Za vođenje projekta zadužen je Krešimir Knežević, predsjednik DVD-a Rešetari. Radove dogradnje, rekonstrukcije i opremanja vatrogasnog prostora i samog društveno-kulturnog doma u vrijednosti 9,5 milijuna kuna izvodi zajednica ponuditelja Gradnja-Slavonska d.o.o. i Čelebija Ing d.o.o. iz Slavonskog Broda, a usluga stručnog nadzora nad radovima ugovorena je s tvrtkom MD Projekt j.d.o.o. iz Slavonskog Broda.

Shodno dobivenim 6.682.824,50 kuna iz fondova EU, Općina Rešetari će osigurati 3 milijuna kuna iz vlastitog proračuna za potpuni završetak ovoga projekta.

– “Radovi na vatrogasnom objektu i društvenom domu trebali bi u potpunosti biti gotovi do kraja ove 2020. godine, a završetkom projekta vatrogasci i mještani Rešetara će dobiti u potpunosti dograđene, obnovljene i po modernim standardima uređene vatrogasne spremnice i prostor društveno-kulturnog doma” – naglasio je načelnik Zlatko Aga prilikom obilaska započetih radova.

Komentari